Ivan Leko uhapšen zbog namještanja utakmica i pranja novca
(Foto: EPA)

Skandal u Belgiji

Ivan Leko uhapšen zbog namještanja utakmica i pranja novca

M. Šljivak

Belgijski mediji jutros su donijeli šokantnu vijest.

Policija u ovoj zemlji privela je jutros nekoliko poznatih imena belgijskog fudbala, a koje se sumnjiči da za namještanje utakmica i pranje novca.

Među uhapšenim je i poznati hrvatski trener Ivan Leko, koji predvodi ekipu Club Bruggea, a tu su još srpski menadžer Dejan Veljković, menadžer iranskih korijena Mogi Bayat, te sudije Sebastien Delferiere i Bart Verenten.

Kompletnu organizaciju je držao Bayat. Istražitelji su ispitali njegove bankovne transakcije jer se sumnja da su preko njega prali novac i izbjegavali plaćanja poreza.

Policija je jutros privela osumnjičenje među kojima su Leko i Veljković koji su u prijateljskim odnosima sa spomenutim sudijama i navodno je bilo namještanja utakmica.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Akcija policije vodi se u svim većim klubovima u Belgiji. Pretresaju se prostorije Anderlecha, Club Bruggea, Genka, Genta, a pod istragom je čak 10 klubova iz ove zemlje.

Ova afera će sasvim sigurno potresti belgijski fudbal koji je već godinama unazad u ekspanziji.

Promo

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Brav
1 5
Griezmann
Posljednji vikend u belgiji 2 namjestena prelaza iz 1 u 2.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi