Ivan Lendrić: Znamo kakva će sutra biti atmosfera, nadam se našoj pobjedi
Ivan Lendrić ima iskustvo igranja gradskih derbija još iz svog prvog mandata u Zrinjskom

Napadač HŠK Zrinjski za SportSport.ba

Ivan Lendrić: Znamo kakva će sutra biti atmosfera, nadam se našoj pobjedi

Pred ekipom HŠK Zrinjski sutra je najzahtjevnije i najintrigantnije gostovanje u Premijer Ligi BiH. U 15h na stadionu Rođeni gostuju gradskom rivalu FK Velež iz čijeg su se tabora danas, uostalom kao i onog Plemića, čule optimistične najave sutrašnjeg derbija. 

Ivan Lendrić već je i u ovoj sezoni a i u svom prvom mandatu u dresu Zrinjskog igrao gradske derbije i dobro zna što njega i njegove suigrače sutra čeka na stadionu Rođeni. Lendrić je za SportSport.ba iznio svoje mišljenje o sutrašnjoj utakmici:

"Igrao sam taj derbi i kad sam prvi put igrao za Zrinjski" - kazao je Lendrić i nastavio:

"Nastupao sam u obje utakmice, pod Bijelim Brijegom i u Vrapčićima i svi znamo kakva će sutra atmosfera biti na Veležovom stadionu. Mislim da smo samo Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević i ja igrali tamo u Kupu i možda malo bolje od ostalih znamo kakva nas utakmica čeka. Šef je danas rekao da utakmicu isključivo treba posmatrati kao bodove ali znamo da je za sve u gradu ova utakmica posebna i mi se nadamo da će sutra sve proteći u najboljem redu i da ćemo bi osvojiti ta tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Postave se još ne znaju, nadaš li se mjestu u udarnih 11?

"Još ništa ne znamo oko sastava. Mislim da se sutra ne treba brinuti oko toga tko će igrati ili zabiti gol. Svi smo spremni i motivacije neće nedostajati i svi ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače pobjedom" - rekao je Ivan Lendrić pred sutrašnji derbi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi