Ivan Perišić dogovorio sve s Arsenalom, čeka se pristanak Intera

Na izlaznim vratima Meazze

Ivan Perišić dogovorio sve s Arsenalom, čeka se pristanak Intera

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije igrao sinoć u porazu Intera protiv Torina nakon što je poručio da želi napustiti italijanski klub.

Perišić je navodno odbio da igra u sinoćnjoj utakmici jer klub ne želi da prihvati ponudu Arsenala. Hrvatski fudbaler je jasno dao do znanja čelnicima kluba da želi napustiti Inter, te da ne želi da propusti šansu da obuče dres londonskog kluba.

Luciano Spalletti je nakon meča izjavio da Perišić neće igrati jer želi da ide iz Intera, te da ne zna do kad će to sve trajati. Ipak, italijanski mediji danas prenose da su u Interu shvatili da je za sve najbolje da puste Perišića u Arsenal i tako zarade barem nešto.

Italijanski Libero prenose da je Perišić već dogovorio sve s Arsenalom, te da se samo čeka pristanak Intera. Arsenal će za posudbu do kraja sezone Interu platiti oko tri miliona eura, dok će na ljeto moći otkupiti njegov ugovor za dodatnih 35 miliona eura.

Perišić je u dosadašnjem dijelu Serije A odigrao 18 utakmica, te je uz tri gola upisao dvije asistencije. Ovaj 29-godišnjak bi na ljeto s Arsenalom trebao potpisati ugovor do ljeta 2022. godine.

Spalletti: Ako Perišić želi da ide, onda neće igrati

"To je vrlo jednostavno. Igrači mogu reći šta god žele, ali oni su uposlenici, radnici. Potpisali su ugovore u kojima se zna šta piše, a da bi otišli, potrebno je i da neko plati za njih. Ne mogu ići tek tako, kada to požele", rekao je Spalletti, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako Ivan Perišić želi da ide iz kluba, onda nemamo izbora. Dok je tu s nama, a dok želi da ide, neće igrati i bit će van tima. Neko ko ne može doprinijeti ekipi ne smije biti u njoj".

Inter je danas poražen od Torina sa 1:0, a Spalletti je bio primoran da izmijeni formaciju baš zbog Perišića, koji je presjedio cijeli meč na klupi za rezerve.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi