Iz Dinama sinoć nisu komentarisali haos Torcide na Poljudu, ali jutros su morali: "Jučer su nam..."
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Poslali poruku svojim navijačima

Iz Dinama sinoć nisu komentarisali haos Torcide na Poljudu, ali jutros su morali: "Jučer su nam..."

Endin Čaušević

Dinamo je jučer slavio u najvećem hrvatskom derbiju protiv Hajduka na Poljudu sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa Hrvatske. Nakon završetka meča gledali smo nemile scene na stadionu u Splitu, a jutros je Dinamo poslao jasnu poruku svojim navijačima.

Dinamo igra kao preporođeno u posljednje vrijeme, a ekipa Sergeja Jakirovića u prethodnih pet dana nije mogla bolje usrećiti svoje navijače jer su čak u dva navrata slavili na stadionu svog najvećeg rivala.

Prvo je Dinamo pobijedio za vikend u prvenstvu i uključio se u borbi za odbranu titule, a sinoć su Modri ponovo sa 1:0 savladali Hajduk i plasirali se u finale Kupa Hrvatske.

Nakon što je sudija svirao kraj utakmice na Poljudu smo gledali nemile scene jer su navijači domaćeg tima utrčali u teren i krenuli ka igračima zagrebačkog tima.

No, na svu sreću policija je ekspresno reagovala i igrači Dinama su uspjeli da uđu u tunel stadiona, te što je najvažnije niko nije povrijeđen u ovom incidentu.

Oglasi

Nezadovoljni navijači Hajduka kasnije su čupali stolice na tribini na kojoj se nalaze, a neredi su se nastavili i na ulicama Splita gdje je policija imala pune ruke posla.

Neredi na Poljudu spriječili su igrače Dinama da proslave pobjedu i plasman u finale sa svojim navijačima, a jedini koji je uspio da dođe do njih bio je Bruno Petković koji se kratko obratio Bad Blue Boysima.

Nakon što su se strasti smirile Dinamo se jutros oglasio na društvenim mrežama kako bi poslao poruku svojim navijačima, te pozvao ih da u što većem broju dođu na Maksimir u nedjelju kako bi nadoknadili ono što im je sinoć bilo uskraćeno na Poljudu.

"Jučer su nam uskratili priliku za slavlje, srećom imamo nedjelju i novu tekmu na domaćem terenu. Napunimo Maksimir! Zajedno po novu pobjedu, zajedno po titulu!", poručili su iz zagrebačkog kluba.

Oglasi

Iako Jakirović nije na najbolji način počeo avanturu u Dinamu i u jednom trenutku ozbiljno mu se "tresla stolica" uspio je da preporodi ekipu i vrati ju u borbu na oba fronta u domaćim takmičenjima.

Hajduk je u pet dana čini se uspio da sve prokocka i upropasti sezonu, a za Dinamo će najveći protivnik do kraja biti Rijeka koja također igra fantastično.

Rijeka je prvoplasirana u prvenstvu, a također upravo klub s Rujevice bit će Dinamom protivnik u finalu Kupa.

Što se tiče nedjeljne utakmice Dinamo će na Maksimiru ugostiti ekipu Istre u okviru 29. kola, dok se istog dana na Rujevici igra veliki derbi između Rijeke i Hajduka.

Rijeka je prva na tabeli sa 62 osvojena boda dok drugoplasirani dinamo ima pet bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na klub s Rujevice. Hajduk je treći sa sedam bodova zaostatka za Rijekom i čini se da je nada oko borbe za titulu u Splitu već ugašena.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi