Novi raskidi u Hajduku: I bivši bh. reprezentativac je od danas 'bivši'
Sa posljednjeg duela Hajduka i Dinama Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Ivanković vodi ekipu do kraja sezone

Novi raskidi u Hajduku: I bivši bh. reprezentativac je od danas 'bivši'

Samir Mlaćo

Burno je proteklih dana bilo u splitskom Hajduku, a sigurno se strasti nisu stišale.

Nakon poraza od Rijeke klub je napustio predsjednik Lukša Jakobušić, zatim i trener Mislav Karoglan, da bi ostavku podnio sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Na mjesto glavnog trenera imenovan je Jure Ivanković. Ivanković je nekadašnji trener Širokog Brijega, a zatim je u Split došao kao trener kadeta Hajduka.

Kasnije je prebačen u stručni štab kod Karoglana i sve je išlo odlično, no došla je velika kriza rezultata. Hajduk se oprostio od Kupa, dok je u prvenstvu na trećem mjesto i treba mu pravo čudi da na kraju osvoji naslov prvaka.

Poljud je suspendovan za naredne dvije utakmice, te neće biti publike na splitskom stadionu, a sada je poznato i ko će pomagati Ivankoviću u stručnom štabu.

Oglasi

U prvom timu više neće biti ni nekadašnji bh. reprezentativac Dragan Blatnjak.

"Članovi stručnog stožera prve momčadi, Dragan Blatnjak i Goran Karoglan, dogovorili su sporazumne raskide ugovora s Klubom nakon što je to prethodno u ponedjeljak napravio bivši glavni trener Mislav Karoglan.

Vođenje prve momčadi od ponedjeljka je preuzeo trener Jure Ivanković, a u svoj stručni stožer iz Akademije je priključio trenere Gorana Milovića i Sinišu Šegovića.

Gospodi Blatnjaku i Karoglanu se zahvaljujemo na svemu te im želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", objavili su iz Hajduka.

"Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera", naveo je sportski direktor Nikoličius u svom obrasloženju ostavke.

Hajduk je trenutno na trećem mjestu u prvenstvu, te zaostaje deset bodova za vodećom Rijekom. Za vikend Hajduk igra duel protiv Osijeka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi