Ivan Perišić novi igrač Intera?
Foto: EPA

Perišić u Interu

Ivan Perišić novi igrač Intera?

M. Šljivak

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić novi je igrač Intera.

Kako navodi italijanski Corriere dello Sport, Inter je dogovorio transfer 26-godišnjeg hrvatskog fudbalera i on će u narednim danima postati član kluba s Giuseppe Meazze.

Nerazzurri su dugo pokazivali interes za Perišića. Wolfsburg je odbio nekoliko ponuda tima iz Milana, ali su na kraju ipak pristali na cijenu od 17 miliona eura.

Perišić je član Wolfsburga postao 2013. godine. U klub je stigao iz dortmundske Borussije, a kao pojačanje se itekako isplatio Vukovima.

Odigrao je u protekle dvije sezone 84 utakmice za Wolfsburg, protivničku mrežu je pogađao 20 puta, te će sasvim sigurno predstavljati jako dobro pojačanje za Inter.

Hrvatski fudbaler je karijeru počeo u splitskom Hajduku. Još kao 17-godišnjak odlazi u francuski Sochaux, igrao je još u Roeselareu, da bi pažnju na sebe privukao sjajnim igrama u dresu Club Bruggea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon dvije sezone u ovom belgijskom klubu, 2011. godine potpisuje za Borussiju iz Dortmunda za pet miliona eura, a zatim i za Wolfsburg za tri miliona više.

Za Hrvatsku je odigrao 38 utakmica, a postigao je devet pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.