Perišić je objavio fotografiju koja je rekla više od riječi
FOTO: EPA

Veliki optimizam prisutan

Perišić je objavio fotografiju koja je rekla više od riječi

Haris Zilić

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić sredinom ovog mjeseca doživio je tešku povredu na treningu Tottenhama, stradali su ligamenti koljena i očekuje ga dug oporavak. Perišić je već imao operativni zahvat, a doktori su zadovoljni urađenim i veoma su optimistični u prognozama.

Navodno bi Perišić u trenažni proces mogao već početkom 2024. godine, a na društvenim mrežama se pojavila i fotografija koja sigurno da je nadu.

Perišić je ustao i već se lagano kreće uz pomoć štaka, a na terenu bi ga mogli vidjeti čak krajem februara ili početkom marta, što je skoro tri mjeseca ranije od prvih prognoza.

Prve prognoze su bile katastrofalne, čak se pisalo da bi Perišić mogao propustiti EURO naredne godine u Njemačkoj sa selekcijom Hrvatske.

Oglasi

Dok je skoncetrisan na oporavak, Perišić je navodno ispunio želju navijačima Hajduka o čemu se pisalo posljednjih dana.

Sportske novosti su prije tri dana ekskluzivno prenijeli informaciju da će Perišić u januaru Tottenham i London zamijeniti Hajdukom i Splitom.

Mjesecima su vlasnik Tottenhama Daniel Levy i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić pregovarali oko ovog transfera. Navodno su za Perišića bili zainteresovani i Manchester City kao i PSG, ali je Jakobušić imao tajnog aduta.

Radi se naravno o mladom Luki Vuškoviću koji je bio ključan u jednom od najvećih transfera u historiji Hajduka. Levy je odlučio da pusti Perišića da ide u Hajduk, ali samo u slučaju da ima prednost u pregovorima sa Vuškovićem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Perišić je navodno postigao dogovor sa Hajdukom i on će u januaru preći u ekipu iz Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi