Užasne vijesti s treninga Tottenhama: Potvrđene najgore slutnje za Ivana Perišića, oglasio se i HNS!

Čeka ga dug oporavak

Užasne vijesti s treninga Tottenhama: Potvrđene najgore slutnje za Ivana Perišića, oglasio se i HNS!

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić zadobio je tešku povredu na treningu Tottenhama, a čak se oglasio i Hrvatski nogometni savez (HNS) koji je potvrdio crne slutnje.

Perišić je imao odlične nastupe u dresu reprezentacije Hrvatske u minulom periodu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a za vikend je bio jedan od najzaslužniji za preokret Tottenhama protiv Sheffield Uniteda u sudijskoj nadoknadi.

Taman kada se činilo da bi se Perišić ponovo mogao vratiti na veliku scenu i u početni sastav Tottenhama desilo se ono najgore.

Naime, jutros je objavljeno da je Perišić doživio tešku povredu na treningu londonskog kluba, a nažalost to je potvrđeno.

Perišić je pokidao ligamente koljena što je potvrdio i HNS, te nažalost iskusnog fudbalera sada očekuje duga pauza.

Oglasi

"Ivan Perišić zadobio je tešku ozljedu koljena na treningu Tottenhama, stradao mu je prednji križnji ligament. Želimo mu uspješnu operaciju i kvalitetan oporavak, u što ne sumnjamo poznavajući njegovu volju, radne navike i ogromnu želju da s Hrvatskom zaigra na Euru! Jedva ga čekamo ponovno gledati u hrvatskom dresu!", saopštio je HNS putem Instagrama.

On će van terena biti najmanje pet mjeseci ukoliko oporavak bude tekao kako treba i na teren će se vratiti tek početkom iduće godine.

Također, iz Tottenhama su poručili da će Perišić odmah na operaciju, ali svima je jasno da će njegov oporavak nažalost dugo trajati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Takve vijesti sigurno su pogodile i Zlatka Dalića jer je Perišić jedan od najvažnijih igrača njegove ekipe, te se svi nadaju da će se on stići oporaviti kako treba i koliko-toliko vratiti u formu pred Evropsko prvenstvo narednog ljeta.

Top Komentari

arsenalbih
Steta jedan od omiljenijih igraca iz generacije..dobar igrac i covjek..brz oporavak
0 0
dsimic
Šteta,omiljen lik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi