Ivan Perišić potpisao za Tottenham

Predstavljen u novom klubu

Ivan Perišić potpisao za Tottenham · Zvanično

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić potpisao je za Tottenham.

Perišić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Tottenhamom s kojom će igrati Ligu prvaka naredne sezone. Iskusni 33-godišnji krilni igrač odbio je novi ugovor s Interom i po prvi put se preselio u Englesku.

Prethodno je Perišić igrao u Francuskoj za Sochaux i u Njemačkoj za Borussiju Dortmund i Bayern.

S Interom je osvojio Scudetto prije dvije sezone, a ove sezone osvojio je Kup te je bio jedan od ključnih igrača Nerazzurra i iznenada je na kraju pala odluka da odlazi iako su se na Giuseppe Meazzi trudili da ga zadrže na sve načine.

Na međunarodnoj razini, Ivan je do danas upisao 113 nastupa za svoju reprezentaciju i postigao 32 gola. Uvijek prisutan za svoju reprezentaciju, odigrao je ključnu ulogu u hrvatskom putu do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. - prvog u povijesti zemlje. Zabio je u finalu, ali je njegov tim završio kao drugoplasirani nakon poraza od Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog povrede Perišić će propustiti junske mečeve Hrvatske u Ligi nacija, a početkom jula počet će svoj novi život u Londonu.

Perišić se na odlazak u Spurse odlučio ponajviše zbog menadžera Antonija Contea s kojim je dobro sarađivao na Meazzi.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...na mladima svijet ostaje hehehe...
1 9
user1613662710
Son u Liverpool dolazi
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti