Pregovori u toku: Sprema se transfer Vatrenog koji će posebno obradovati Edina Džeku

Hrvatski reprezentativac kod Zmaja

Pregovori u toku: Sprema se transfer Vatrenog koji će posebno obradovati Edina Džeku

Edmir Škorić

Sve više je ponuda koje pristižu na adresu hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića i on će ovog ljeta vjerovatno napustiti Tottenham.

Perišić ima ugovor sa londonskim klubom i naredne sezone, ali sve je izvjesnije da će napustiti Englesku. Postoje ponude iz Saudijske Arabije, spominjao se čak povratak u Hajduk, ali sada je navodno u igri Fenerbahče.

Slavni turski klub jučer je potvrdio dolazak reprezentativca BiH Edina Džeke, a sad radi na novom transferu. Tvrdi se da su pregovori u toku i da bi Perišić mogao stići u klub koji je morao da čestita gradskom rivalu Galatasarayju na tituli, a sada želi sam da je osvoji.

Fener je 19 puta bio prvak Turske i dovođenjem sjajnih igrača iz najjačih liga, iako doduše ti igrači zalaze u sami kraj karijera, pokušaće opet da se popnu na tron.

Perišić je ranije izjavio da bi volio barem sezonu odigrati u Hajduku, ali ipak u ovom trenutku ima mnogo bogatijih ponuda.

Oglasi

On je nastupao ranije za Sochaux II i Roeselaere, pa je potom otišao u Club Brugge, odakle se otisnuo ka Bundesligi. Tamo je bio prvak s Borussijom Dortmund i s Bayernom, zatim igrao u Wolfsburgu i Interu, a onda došao u Tottenham 2022. godine.

Navijači Hajduka Perišiča zatrpali porukama "Vrime je, kući ajde sinko..."

Nakon što je završio nastupe s Hrvatskom, s kojom je izgubio u finalu Lige nacija od Španije, Perišić se vratio u Hrvatsku s porodicom na odmor.

Navijači mu čestitaju uspjehe sa reprezentacijom, ali veliki broj njih odlučio je iskoristit novu priliku da ga pozovu u Hajduk.

"Povezuje nas se sa svim mogućima. Džekom, Perišićem, Rakitićem, mogu nabrajati. To je s jedne strane lijepo, ljudi žele igrače koji mogu pomoći, ali trebamo biti realni", rekao je nedavno sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

To nije zasmetalo navijačima Hajduka koji maštaju o dolasku Perišića u njihov klub, a još uvijek se sjećaju šta je rekao nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Oglasi

"Nije bitno šta sam obećao drugima, sebi sam obećao da ću se vratiti u Hajduk. Sedam godina sam proveo tamo i nisam debitovao u zvaničnoj utakmici. To se mora dogoditi. Bit će uskoro, ali ne znam tačno kada", rekao je tada Perišić, te je dodao:

"Moram odraditi minimalno jednu sezonu sa Bilima. Pa da osvojimo titulu i da izgori Split i cijela Dalmacija", završio je Perišić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Upravo zbog svega toga navijači Hajduka odlučili su komentarisati Perišićeve fotografije na Instagramu, te ostavljaju jasne poruke.

"Vrime je", "Kući ajde, sinko", "Vrati se", "Trebamo te", neki su od komentara koje ostavljaju navijači Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi