Koliko će Džeko dobiti za 15, a koliko za 25 golova? I svaki trofej donosi masnu zaradu

Procurili detalji

Koliko će Džeko dobiti za 15, a koliko za 25 golova? I svaki trofej donosi masnu zaradu

Edmir Škorić

U četvrtak je Edin Džeko predstavljen kao novi igrač Fenerbahčea i u Istanbulu će najbolji bh. nogometaš zarađivati ogroman novac u naredne dvije godine.

Džeko je jučer ujutro doputovao u Istanbul i tokom dana stigal je zvanična potvrda transfera koji se najavljivao nekoliko sedmica.

37-godišnji napadač odlučio je da prihvati poziv iz Turske i da ovom velikanu pokuša da donese toliko željenu titulu prvaka Turske. Njegova prva izjava oduševila je sve navijače slavnog kluba.

"Osjećam se odlično. Već sam znao da je Fenerbahče veliki klub, ali za kratko vrijeme nakon dolaska ovdje shvatio sam da sam donio pravu odluku i jedva čekam da izađem na teren", poručio je Džeko.

Oglasi

Prema pisanju turskih medija, Edin je dobio devet miliona eura za dvije godine ugovora s Fenerom, ali i pet miliona eura za potpis.

Osim toga, tu su i razni bonusi. Ukoliko zabije 15 golova u prvoj sezoni, dobit će 500.000 eura. Za 25 i više datih golova, reprezentativac BiH zaradiće dodatnih milion eura. U slučaju da Fener osvoji prvenstvo, Edin također dobija milion, a milion eura sljeduje ga i za osvajanje Kupa Turske.

Dakle, bude li Edin efikasan u prvoj sezoni i osvoji s Fenerom trofeje, na njegov račun sjest će još nekoliko miliona eura uz ono što mu je Fener dao za sam potpis i na osnovu dvogodišnjeg ugovora.

Iako to svakako nije zanemariv faktor, jasno je da je Džeko izabrao Istanbul iz nekoliko razloga. Uostalom, njegova porodica je inzistirala na ostanku u Evropi iako se kao i većina mogao zaputiti na neku egzotičnu destinaciju i zaigrati manje profesionalan nogomet za mnogo više novca.

Oglasi

Nekadašnji napadač Manchester Cityja, Wolfsburga, Rome i Intera zadužio je broj 9, koji je prethodno nosio Diego Rossi.

Džeku prvi takmičarski nastupi za Fenerbahče očekuju krajem jula i to u drugom pretkolu Konferencijske lige. Turski klub će igrati protiv boljeg iz duela La Fiorita 1967 (San Marino) - Zimbru Chisinau (Moldavija).

U međuvremenu je turski novinar Bülent Timurlenk objasnio Turcima zbog čega je svojevremeno Edin Džeko na majici ispod dresa Cityja imao natpis: "Za moje mahalce".

"Ispričao je zapravo cijeli život jednog ratnog dječaka", pojasnio je novinar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Haris Hajradinović, povremeni bh. reprezentativac, hvalio je Edina Džeku te je kazao da će biti veliko pojačanje za Fenerbahče.

"Edin je igrač svjetske klase. Jedan je od najboljih napadača i uživam da igram s njim. Nadam se da ću imati puno prilika i u budućnosti da igram s njim. Džeko će dati veliki doprinos Fenerbahčeu. Nadam se da je Edin Džeko 'njihov čovjek' i da će imati sjajnu sezonu", poručio je Hajradinović, igrač turske Kasimpaše.

Top Komentari

Karanfil
Ma nije sve u parama,ser.m vam se u usta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi