Ni kriv ni dužan Hrvat u centru polemike radi provokatora: "Glu*o dijete, pa Perišić ga je razbio"
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Još se pamti magija fudbalera Hajduka

Ni kriv ni dužan Hrvat u centru polemike radi provokatora: "Glu*o dijete, pa Perišić ga je razbio"

Admin Čaušević

Ivan Perišić je od ove zime fudbaler Hajduka nakon što je dugi niz godina igrao vrlo uspješno na velikoj sceni te je između ostalih nastupao za Bayern i Inter, dok je prije povratka u Split bio član Tottenhama.

Svi navijači Hajduka s nestrpljenjem čekaju povratak Perišića na teren, nedavno je bio i prvi put u zapisniku dok ga je i Zlatko Dalić pozvao na martovske pripremne mečeve reprezentacije Hrvatske.

Jasni su to znakovi da će iskusni 35-godišnjak brzo ponovo kroćiti na teren te bi trebao biti od velike koristi Hajduku u završnici sezone te bi na taj način spreman dočekao Euro u Njemačkoj.

Posljednju inostranu avanturu Perišić je imao u Tottenhamu koja nije okončana na idealan način pošto je sjajni ofanzivac pokidao ligamente što ga je koštalo nekoliko mjeseci pauze.

Ipak, ljubitelji fudbala u Engleskoj, ali i šire su ga dobro zapamtili, prije svega zbog poniženja kojeg je priuštio Virgilu van Dijku u jednom duelu protiv Liverpoola kada ga je poslao po ćevape.

Oglasi

Upavo taj magični dribling je razlog zašto se Perišić ni kriv ni dužan našao u žiži rasprave na društvenoj mreži X nakon provokativne objave jednog od korisnika.

Naime, ugledni list The Athletic se prisjetio gola Ronaldinha u dresu Barcelone kada je Brazilac nadmudrio Johna Terryja te zabio gol. Korisnik se u komentaru dotakao Van Dijka.

"Za ove igrače (Terry) će vam reći da su bolji od Van Dijka, da je ovo njemu uradio Ronaldinho bi završio u Brazilu", je komentar koji je bio okidač za žestoku raspravu.

"Pa Ivan Perišić je 'oderao' Van Disneya, misliš ta do to ne bi uradio R10", samo je jedna od reakcija.

Oglasi

"Glupi dječače, Perišić je slomio Van Dijka kao ku*vu na oštrici i dovodiš u pitanje Ronaldinha. Bolje ti je pripremaj se za test iz matematike."

"Vidjeli smo kako Perišić doslovno uništava Van Dijka", još je jedan od komentara.

Van Dijk već godinama slovi za najboljeg štopera svijeta, međutim dosta je onih koji smatraju da je Nizozemac prijecijenjen te da nije toliko dobar kakvim se smatra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo svi oni koji o štoperu Redsa ne razmišljaju u superlativima obično kao argument koriste Perišićev dribling koji je zaista bio fenomenalan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi