Ivica Barbarić poslao mladog golmana na posudbu

Ostaje u BiH

Ivica Barbarić poslao mladog golmana na posudbu

E. Ganibegović

Lider Premijer lige BiH, ekipa Širokog Brijega, poslala je mladog golmana na posudbu.

U pitanju je 20-godišnji Ivan Puljić koji odlazi u HNK Tomislav, a taj posao potvrdio je i novi-stari član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ivan Puljić novi je golman HNK Tomislav. Ivan je rođen 2002. godine a, nama stiže na posudbu iz Širokog Brijega. Ivan je svoj nogometni put počeo u svom rodnom gradu u Ljubuškom. U doba kada je bio kadet prelazi u Široki Brijeg gdje ostaje sve do sada kada prelazi u naš klub", napisali su iz Tomislava na Facebooku.

[facebook]https://www.facebook.com/HNKTomislav1/posts/pfbid02AfnNuTq1Zahr3eGoA9R9Dd6qym3jzdcYnDUViaVAdFYsSte2pzpk44vA36vbpdykl[/facebook]

Definitivno će Puljić u drugom rangu bh. fudbala imati mnogo šanse da napreduje i možda ga već iduće sezone vidimo između stativa u elitnom rangu.

Njegova posudba dogovorena je do kraja sezone, a debitovati bi mogao u Kaknju 13. augusta kada njegov novi tim gostuje kod Rudara u prvom kolu.

Podsjetimo, Tomislav je prošle sezone ispao iz Prve lige, no nakon što je Orašje prije nekoliko dana i zvanično istupilo iz takmičenja, klub iz Tomislavgrada se vrlo rado vratio i iduće sezone ćemo ih gledati na prvoligaškim terenima.

Za Široki Brijeg je ova posudba tek prva koju su napravilli ovog ljeta, a bilo je dosta odlazaka s Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tu su Tonći Mujan, Ivan Ikić, Marko Jurić, Petar Bosančić, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Marko Žulj, Tomislav Čuljak, Dario Miškić i drugi.

Također, klub su napustili i Kristijan Sesar, David Martić i Mate Lasić koji su se vratili u svoje klubove nakon što im je istekla posudba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi