Niko na stadionu nije mogao da vjeruje šta je uradio Ivan Rakitić, amaterizam Hrvata koštao Sevillu

Getafe to surovo kaznio

Niko na stadionu nije mogao da vjeruje šta je uradio Ivan Rakitić, amaterizam Hrvata koštao Sevillu

E. Čaušević

Fudbaleri Seville igraju na svom terenu protiv Getafea utakmicu 17. kola La Lige, a nakon prvog poluvremena gosti iz Madrida vode sa 2:0. U centru pažnje u finišu prvog dijela našao se Ivan Rakitić zbog onoga što se Hrvatu zaista rijetko dešava.

Sevilla je kao favorit ušla u večerašnju utakmicu, ali je Getafe u prvom poluvremenu uspio da šokira domaće igrače i navijače jer gosti vode trenutno sa 2:0.

Getafe je do prednosti stigao već u petoj minuti kada je sudija svirao penal, a gol s bijele tačke zabio je Borja Mayoral.

Domaći su pokušali do kraja prvog dijela da se vrate u meč. Imali su nekoliko dobrih prilika, ali se Gefate nekako odbranio.

I kako to biva u fudbalu kazna za promašaje Seville bila je surova jer je madridski klub u 37. minuti poveo sa 2:0.

U centru pažnje našao se nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je napravio veliku grešku i dao loptu u noge Masonu Greenwoodu koji šalje sjajan pas za Matu, a on zabija gol za 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Amaterska greška Rakitića koštala je Sevillu, a šta je Hrvat uradio možete pogledati na OVOM LINKU.

Sigurno je da će Sevilla u drugom poluvremenu svim silama krenuti naprijed po barem jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi