Vinicius od večeras vječiti dužnik Rakitiću, nije ga ni Ramos uspio spasiti, sudije pokrale Real!

Sjajan derbi na Sanchez Pizjuanu

Vinicius od večeras vječiti dužnik Rakitiću, nije ga ni Ramos uspio spasiti, sudije pokrale Real!

Admin Čaušević

Odličan derbi na Sanchez Pizjuanu odigrali su Sevilla i Real Madrid, a na kraju je meč okončan nerijšenim rezultatom bilo je 1:1 uz dramatičan finiš susreta. 

Najzanimljiviji detalj prvog poluvreman viđen je u samom finišu kada nije sviran očigledan penal za Real Marid poslije duela Viniciusa i Jesusa Navasa.

Brazilac je bio u trku, Navas ga je oborio s leđa, ali sudija Bengoetxea je procijenio da to nije dovoljno za kazneni udarac.

Uzbuđenja su počela u posljednjih 20-ak minuta. Sve je počelo autogolom Davida Alaba za veliku radost oko 40 hiljada domaćih navijača.

Oglasi

Ipak, Realu nije dugo trebalo da se vrati pošto je Dani Carvajal izjednačio u 78. minuti, te je bilo dovoljno vremena za preokret.

U 85. minuti došlo je do opšte gužve kada je umalo najgore prošao Vinicisu, ali ga je spasio Ivan Rakitić tako što ga je zaštitio od ljutitih igrača Seville.

Posljednju priliku na utakmici imao je Toni Kroos koji je šutirao iz slobodnjaka sa oko 25 metara, međutim nije uspio zatresti mrežu.

Za Sevillu je cijeli meč odigrao Sergio Ramos koji je bio zaista odličan, a mogao je domaćinu donijeti i pobjedu, međutim promašio je dvije velike prilike.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić ponovo nije bio starter, igrao je posljednjih pola sata, međutim Hrvat nije uspio donijeti preokret popularnim Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
NO PENALTY NO PARTY HAHHAHA!ČIM JE SUDIJA NEUTRALAN NE MOGU DO POBJEDE PADAVIČARI MRTVI
1 4
user1620593935
Klicko ti se legenda!!! Kakav im faul svira u 97oj minuti samo da pobjede, a bio cist start na loptu. Stakori madridski
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi