Dosta ga je bilo! Ramos je krenuo na Rudigera, a onda je uslijedio "luđački gest" Nijemca...

Varnice na derbiju između Seville i REala

Dosta ga je bilo! Ramos je krenuo na Rudigera, a onda je uslijedio "luđački gest" Nijemca...

Admin Čaušević

Sergio Ramos po prvi put nakon 15-ak godina igra protiv Real Madrida i to u dresu matičnog kluba Seville, a u prvom poluvremenu utakmice imao je obračun sa Antonijom Rudigerom. 

Ramos je jedan od najboljih, ali sigurno i jedan od najprgavijih igrača svoje generacije te nastoji da je uvijek njegova posljednja. Međutim, Rudiger nije takvog mišljenja.

Španac i Nijemac su se u prvom poluvremenu našli u centru pažnje zbog dvije situacije. Ako su u prvoj bili prijatelji, u drugoj su postupili poput zakletih neprijatelja.

Nakon jednog kornera kamere su u 34. minuti zabilježile trenutak kako se dvojica defanzivaca pozdravljaju s osmijehom na licu te je sve izgledalo prijateljski.

Ipak, deset minuta kasnije do izražaja je došao Ramosov temperament kada je krenuo na Rudigera. 

Oglasi

Uhvatio je iskusni defanzivac Rudigera za obraze da bi mu se Nijemac u lice nasmijao "luđačkim" gestom što je na neki način i otjeralo Španca.

Zanimljivo da je cijela situacija završila bez žutog kartona, ali može se reći da Rudiger defintivno više nije želio da trpi Ramosovo ponašanje. 

Ramos se ovog ljeta vratio u Sevillu, svoje igračko ime i status svjetske zvijezde je stekao igrajući za Real, pa nema sumnje da je za njega susret sa Kraljevima itekako emotivan.

Da bi igrao za Sevillu legendarni štoper je pristao čak na platu 90% manju nego što bi imao u Saudijskoj Arabiji, pa mu je trenutna plata "samo" 2 miliona eura.

Top Komentari

Gvardijan
O cemu vi pisete.Nikada nisam simpatisao Ramosa zbog grubijanstva ali ovaj Rudiger je njegov stopostotni nasljednik u Realu. Vecina igraca Reala je veceras pokazala nekakvu neopravdanu nadobudnost i prepotenciju a to se narocito odnosi na Cinicijusa,Kamavingu i Rodriga.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti