Rakitić stao pred kamere i emotivno se "raspao" pred svima: "Najgori trenutak moje karijere"

Teški dani za Sevillu

Rakitić stao pred kamere i emotivno se "raspao" pred svima: "Najgori trenutak moje karijere"

Endin Čaušević

Sevilla je večeras doživjela težak poraz na svom terenu od Getafea (0:3) i u seriji je od čak deset utakmica bez pobjede u La Ligi zbog čega je trener Diego Alonso odmah dobio otkaz. Međutim, glavna tema javnosti je Ivan Rakitić i njegov nastup pred novinarima u mix zoni nakon večerašnjeg poraza.

Sevilla u posljednje vrijeme igra u očajnoj formi, a to se pokazalo i večeras jer je Getafe u meču 17. kola La Lige slavio kao gost sa 3:0.

Odmah nakon utakmice čelnici Seville odlučili su da reaguju i uručili su otkaz Diegu Alonsu koji je napustio klub bez pobjede u La Ligi i Ligi prvaka u 12 odigranih mečeva što je zaista očajan učinak.

Sevilla će tako dobiti uskoro petog trenera u svega nešto više od godinu dana što najbolje pokazuje u kakvoj krizi se nalazi klub iz Andaluzije.

Ovaj poraz teško je pao i navijačima Seville koji su žestokim zvižducima ispratili s terena igrače ovog tima.

Oglasi

Jasno je da i očajni rezultati itekako ostavljaju traga na igračima Seville, a to je najbolje demonstrirao nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji se pojavio pred novinarima u mix zoni nakon što je meč završen.

Rakitić je kao kapiten ekipe odlučio da stane pred novinare i u takvom izdanju Hrvata ranije nismo viđali.

"Kao kapiten odlučio sam da se obratim vama večeras jer kao kapiten imam najveću odgovornost u ekipi . Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri. Izvinjavam se našim navijačima i obećavam da ćemo maksimalno raditi 24 sata u sedmici kako bismo poboljšali rezultate. Sada razmišljamo samo o Granadi i želimo da pobijedimo tu utakmicu", rekao je Rakitić nakon utakmice.

Izjavu kapitena Seville možete POGLEDATI OVDJE.

Igrači Seville nemaju dugo vremena za oporavak jer ih već za tri dana očekuje gostovanje Granadi, a narednog vikenda i derbi u Madridu kada će gostovati Atleticu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije poznato ko će voditi Sevillu u utorak protiv Granade, te ko bi mogao preuzeti užarenu klupu tima sa Ramon Sancez Pizjuan stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi