Hrvat poslije više od dvije i po godine u rosteru Juventusa!

Blizu 1000 dana je prošlo...

Hrvat poslije više od dvije i po godine u rosteru Juventusa!

Juventus večeras, u okviru 15. kola Serije A, gostuje na Olimpicu. Stara dama će, naime, večeras (20:45h) igrati protiv trećeplasiranog tima italijanskog šampionata, Lazija.

Stara dama je objavila spisak igrača koje je Maurizio Sarri poveo na gostovanje u Rim. Ono što odmah upada u oči jeste da je Sarriju na raspolaganju i hrvatski ofanzivac Marko Pjaca.

Prvi je ovo put nakon više od 2.5 godine, nakon tačno 993 dana je Marko Pjaca u rosteru Stare dame za jednu utakmicu.

Pjaca je na ljeto 2016. godine napravio senzacionalan transfer iz Dinama u Juventus (vrijedan 23 miliona eura), ali manje od godinu dana kasnije je zadobio tešku porevedu.

Povreda ga je koštala mjesta u ekipi, a Juventus ga je u preteklom periodu slao na posudbe u Schalke i Fiorentinu. U međuvremenu se Pjaci desila nova teška povreda, a ljetos se vratio u redove Stare dame. Nakon dugog perioda oporavka, sada je očigledno opet u stanju istrčati na teren.

Da li će Pjaca možda i zaigrati u večerašnjem duelu i tako upisati svoj prvi nastup za Juventus nakon skoro 1000 dana, ostaje da se vidi.

Inače, u posljednje vrijeme su se pojavile špekulacije da bi Juve već u januaru mogao posudibiti Pjacu klubu iz kojeg je i prešao u redove Stare dame, Dinamu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi