Juventus će u januaru pokušati popraviti štetu koju su napravili ljetos

Prelazni rok bi mogao biti od krucijalne važnosti

Juventus će u januaru pokušati popraviti štetu koju su napravili ljetos

E. Čaušević

Juventus ove sezone ne pruža baš ubjedljive partije kao što je to bio slučaj prethodnih sezona, a mnogi su za to najviše kritikovali trenera Maurizija Sarrija.

Sarri je ljetos stigao u klub umjesto Massimiliana Allegrija koji je dobio otkaz, ali sastav Stare dame nije pretjerano mijenjao. Međutim, sigurno da je Sarri zaslužio kritike koje je dobio, no italijanski mediji sada su kritikovali i čelnike Juventusa.

Mediji na Apeninima smatraju da Juve nije odradio najbolji prelazni rok pred početak sezone, te da je to najveći problem. Stara dama želi konačno do titule Lige prvaka, ali će morati dovesti nekoliko pojačanja što je već sada evidentno.

Mnogi su kritikovali čelnike Juventusa za loše poteze koje su napravili ljetos što im se baš nije često dešavalo. Juve je kao slobodne igrače doveo Aarona Ramseyja i Adriena Rabiota, dok je veliko novac uložen u dovođenje Danila i Matthijsa de Ligta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramsey i Danilo su veći dio dosadašnje sezone bili povrijeđeni, dok je Rabiot otpisan nakon svega nekoliko utakmica. Jedini koji je opravdao uloženo povjerenje je De Ligt.

Rabiot će vjerovatno nakon samo šest mjeseci napustiti klub, a sigurno je da će Juve pokušati dovesti nekoliko pojačanja u pohodu na Ligu prvaka jer s ovakvom igrom teško da mogu nešto očekivati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi