Nudi se Realu, želi ga Arsenal, a legenda Topnika tvrdi: "Neka pređe u Tottenham"

Toney napušta Brentford

Nudi se Realu, želi ga Arsenal, a legenda Topnika tvrdi: "Neka pređe u Tottenham"

Eldar Ganibegović

Ivan Toney jedan je od igrača koji će na ljeto vrlo vjerovatno napraviti transfer koji će značiti iskorak u karijeri. No, pitanje je gdje će ovaj fudbaler da ode. Interesa ne nedostaje.

Već određeno vrijeme Ivan Toney igra sjajno u engleskoj Premier ligi i na ljeto će vrlo vjerovatno napustiti Brentford, te napraviti korak dalje u karijeri u jedan od velikih evropskih klubova.

Bio ozbiljan ili ne, u jednoj izjavi je pomenuti fudbaler otvoreno poručio da će preći u Real Madrid, odnosno otvoreno se nudio Kraljevskom klubu.

"Šta će se desiti ovog ljeta? Brentford će me prodati i zaraditi mnogo novca, ja ću preći u Real Madrid i svi će biti sretni", rekao je Englez.

No, čini se da bi Ivan Toney mogao ostati u Engleskoj. Sada se za njegove usluge interesuje Arsenal, a legenda ovog kluba ipak smatra da bi trebao da ode u Tottenham.

Govoreći nedavno za talSPORT, legenda Arsenala, 51-godišnji Englez Ray Parlor, prvo je rekao da je cijena od 40 miliona funti razumna:

Oglasi

"Cijenovni razred će biti zanimljiv. Puno se pričalo o 60 do 80 miliona funti, što je previše. Sada je Brentford rekao da će to smanjiti na 40 miliona furnti. To je razumna cijena za Ivana Toneyja."

"Vjerujem da će, gdje god da ode, postizati golove. On je odličan izvođač penala. Mislim da se ne uklapa u Arsenal i ono što oni žele da pokušaju i rade. Tottenham će vjerovatno biti u potrazi za njim, u koji će možda ići, nakon što su izgubili Harryja Kanea", istakao je Parlor.

Podsjetimo, od svog debija u Premier ligi u augustu 2021. godine, Toney je do sada postigao 36 golova i dodao 10 asistencija na 82 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ivan Toney ima 28 godina i ovo ljeto mu je vjerovatno i posljednja prilika da napravi značajan iskorak. Podsjetimo, za njegove usluge se ranije interesovao i Chelsea. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti