Pomalo bizarno pravilo blokira veliki transfer Arsenala, pa igrač ni kriv ni dužan ode u Chelsea?

Toney je velika želja Topnika

Pomalo bizarno pravilo blokira veliki transfer Arsenala, pa igrač ni kriv ni dužan ode u Chelsea?

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Mikel Arteta ima svoju listu potencijalnih pojačanja, a najviše od svih želi napadača kojeg očito neće moći da dovede i to zbog bizarnog pravila.

Kako je "Sky Sports News" objavio u novembru, Brentford traži nevjerovatnu cijenu za Toneyja od 117 miliona eura. Ovo bi moglo biti izvan finansijskih okvira Arsenala. Uostalom, Topnici su samo ljetos platili rekordnih 122 miliona eura za Declana Ricea.

Kako ne bi prekršio finansijski fer-plej, Arsenal bi doveo igrača na posudbu, ali se tu javlja nesvakidašnji problem zbog interesantnog i na neki način i bizarnog pravila Premier lige.

Naime, kako prenosi Football London, pravila kažu da dva pozajmljena igrača ne smiju doći iz istog kluba. U Arsenalu su već posudili golmana Davida Rayu, koji će biti na Emiratesu najmanje do ljeta naredne godine, ali u ugovoru ima potencijalnu opciju kupovine.

Jednostavnim jezikom: sve dok je Raya na pozajmici, njegov stari saigrač Toney ne može biti posuđen Arsenalu, što bi moglo značiti da će Arteta ostati bez željenog pojačanja.

Oglasi

Ovo bi posebno trebalo da zadovolji Chelsea. Plavici su takođe zainteresovani za potpisivanje napadača i mogao bi sada biti u prednosti, mada će u Arsenalu pokušati da pronađu način da ipak na kraju dođu do Toneyja.

Što se samog igrača tiče, on je navodno više za prelazak u Arsenal nego u Chelsea, što i ne čudi s obzirom na stanja timova, ove i prošle sezone.

"Koliko sam čuo, Ivan Toney bi mogao biti zaista uzbuđen zbog mogućnosti da se pridruži Arsenalu", nedavno je objavio specijalista za transfere Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Toneyu je dozvoljeno da ponovo igra u Premier ligi od 17. januara. On je suspendovan na osam mjeseci u maju ove godine zbog kršenja pravila i klađenja na fudbalske mečeve.

Prošlu sezonu završio je kao treći strijelac engleske Premier lige sa 20 golova u 33 utakmice i definitivno je napadač koji zaslužuje nositi dres nekog velikana.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Ne postoji ffp za Čelzi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi