Ivanković: Budućnost respektujemo, ali zna se ko je favorit

Pomoćni trener Širokog Brijega

Ivanković: Budućnost respektujemo, ali zna se ko je favorit

Žrijeb parova šesnaestine finala Kupa BiH za protivnika je Širokom Brijegu donio Budućnost.

Iako se radi o klubu iz nižeg ranga, u Širokom Brijegu ovom susretu pristupaju maksimalno ozbiljno s ciljem da opravaju ulogu favorita i na kraju slave u Banovićima.

Uoči polaska u Tuzlu, gdje će plavo-bijeli dočekati sutrašnju utakmicu, pomoćni trener Jure Ivanković iz nio je svoja očekivanja.

"Prikupili smo osnovne informacije o Budućnosti i pokušali steći uvid u njihov stil igre i momčad koju imaju na raspolaganju. Imamo maksimalan respekt prema njima, domaćini su, a znamo kako je kup specifično takmičenje u kojem su česta iznenađenja. Iako se trenutačno nalazimo u nezahvalnoj situaciji, u Banovićima će se ipak sve nas pitati, opravdat ćemo status favorita", kazao je Ivanković.

U posljednje vrijeme Širokobriježani ne bilježe baš najbolje rezultate.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Očekujemo pozitivnu reakciju igrača nakon posljednjih rezultata, koji su sigurno malo poljuljali stanje u momčadi. Međutim, uz kvalitetan pristup, posjed lopte i naš stil igre, želimo se nametnuti od prve minute i tako si olakšati put do pobjede i prolaska dalje", kazao je pomoćni trener Širokog Brijega.

Utakmica se, podsjetimo, igra u srijedu s početkom u 17:30 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ninoox
Zna se ko je favoriti, Buducnost naravno xd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi