Ivanković: Na Željezničar ako treba i sa sedam defanzivaca

Plemići pod imperativom

Ivanković: Na Željezničar ako treba i sa sedam defanzivaca

Naredno kolo BHT Premijer lige BiH za fudbalere Zrinjskog donosi još jedan derbi.

Nakon što su protekle sedmice poraženi u Vrapčićima od ljutog rivala Veleža, Plemiće već u subotu od 18:00 sati čeka duel sa Željezničarom koji je ove sezone jedan od glavnih kandidata za naslov.

Ovaj duel za Mostarce dolazi u veoma nezgodan period. Poraz u gradskom derbiju zasigurno je poremetio atmosferu, a samim tim Zrinjski se danas suočava i s kadrovskim problemima, o čemu je govorio i asistent Harija Vukasa, Mario Ivanković.

"Iza nas je veliki uspjeh, u gradskom derbiju imate najmanje opravdanja za igru koju pokažete. Na nivou nismo bili naročito u drugom poluvremenu. Definitivno imamo veliki problem, pogotovo realizacije u zadnjih 30-40 metara od gola, što se pokazalo u ovoj utakmici, ali i na nekoliko ranijih gostovanja. Uvjerili smo se da određeni igrači nemaju potreban karakter da igraju ovakve utakmice i u pravu sam kada to kažem", ističe Ivanković.

Svjetan je kako Plemići nemaju prava na kiks.

"Nama je sada pet sati do 12. Nemamo prava na kiks protiv Željezničara, moramo dati sve od sebe da osvojimo tri boda i doćemo do pobjeda. Poslije bi nam došao lakši raspored u kojem bismo probali hvatati priključak."

Na nekoliko fudbalera Zrinjski već neko vrijeme ne može računati. Osim Stojkića koji je zaradio tri žuta kartona, protiv Željezničara neće igrati Tičinović, Govedarica, a vjerovatno ni Barbarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nešto ćemo iskombinovati, po cijenu i da igramo sa sedam odbrambenih fudbalera koji će gristi svih 90 minuta, pa ako damo gol - damo. Valjda ga nećemo primiti. Dat ćemo šansu onima koji će ostvariti srce na terenu", poručio je Ivanković.

Zrinjski se inače u BHT Premijer ligi BiH trenutno nalazi na skromnom šestom mjestu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Idemo Zeljo.Jos vi dobijte Zrinju i da pozdravimo Vukasa.MUSVDG
7 5
bosanac
željo uzima LAGANO
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi