Ne zna ostaje li na klupi bh. reprezentacije

Ivanović: Budućnost bh. košarke je zaista izvanredna

T. Hebib

Duško Ivanović ima samo riječi hvale kada je u pitanju Košarkaški savez BiH, ali i budućnost bh. košarke.

BiH je bez tri ključna igrača došla u Francusku, ostvarila je jednu pobjedu i četiri poraza. U Montpellieru smo danas teško poraženi od Rusije.

"Bilo je teško mojim igračima danas, ali nije rezultat realan na kraju. Ipak, Rusija je sjajna ekipa".

Je i realno da BiH i Rusija sada idu kući?

"Igrači su i meni i sebi darivali dva mjeseca iluzija. Mislim da smo najviše šansi da se plasiramo dalje izgubili u prvoj utakmici protiv Poljske. Što se Rusije tiče, oni su svaku utakmicu izgubili na jednu loptu i nije realno stanje da mi i oni idemo sada kući".

Ivanović danas nije želio govoriti da li ostaje selektor naše reprezentacije.

"Sada nije trenutak da se priča o mom ostanku".

Rasplet Eurobasketa?

"Španija, Srbija, Grčka, Francuska i Hrvatska su ekipe koje mogu da razmišljaju o naslovu".

Kakva je budućnost bh. košarke?

"Ovo što sam vidio za ove dvije godine, budućnost bh. košarke je izvanredna. Ima sjajnih mladih igrača. Izvanredne su osnove da se nastavi jedna odlična selekcija koja može da bude u visokom društvu evropske košarke. Osim toga, ljudi u Savezu su puni ambicija i to je veliki plus. Nadam se da će BiH ostvariti sve svoje želje jer ima potencijala", istakao je Ivanović na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.