"Ako se ovako nastavi, odlazim iz reprezentacije"
Foto: EPA

Nemanja Matić najavio

"Ako se ovako nastavi, odlazim iz reprezentacije"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je jučer od selekcije Češke s 4:1.

Veznjak Chelseaja Nemanja Matić izuzetno je ljut zbog odnosa pojedinih igrača prema dresu reprezentacije.

Za srbijanske medije je dao jako zanimljivu izjavu.

"Uvijek pokušavam da budem primjer, ali pojedinci to ne žele da vide. Ako treba, neću više da dolazim. Odnos pojedinaca prema dresu reprezentacije nije adekvatan i to ne samo na utakmici već od ponedjeljka kada smo se okupili. Ovako ni Messi ne može da nam pomogne", rekao je Matić, te je najavio oproštaj od reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Rekao sam selektoru da nema više smisla da dolazim ako se ovako nastavi. Interesuje me da li se pojedinci i u svojim klubovima ovako pripremaju za utakmicu. Kada smo se za svoju guzicu plašili u Albaniji, onda smo sve radili kako treba", dodao je Matić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.