Ivanović iz jednostavnog razloga odbio Kineze
EPA

Odlučio se za Zenit

Ivanović iz jednostavnog razloga odbio Kineze

Branislav Ivanović nakon potpisa za Zenit ne krije da je imao opciju da preseli u Kinu. 

Tokom januarskog prijelaznog roka bogati kineski klubovi su se uspjeli pojačati zvijezdama poput Teveza, Oscara i Pata, a također postojala je mogućnost da u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu završi i defanzivac Branislav Ivanović. 

Srbijanski defanzivac ove sezone nije bio u ozbiljnim planovima Chelseaja i na adresu kluba je bila stigla i ponuda od strane jednog kineskog kluba. Ipak, novac nije uspio privući Ivanovića.

"Pitao sam klub da me pusti ako stigne dobra ponuda. Chelsea se usaglasio i sretan sam zbog toga. Bila je opcija da idem u Kinu, ali sam želio da igram na visokom nivou i zato sam izabrao Zenit iz St. Petersburga", otkrio je Ivanović. 

Ivanović je za Zenitom potpisao dvoipogodišnji ugovor, a u svojoj karijeri već je imao priliku ranije igrati u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi