Ivanović: Mladi igrači ne osjećaju odgovornost

Reprezentativac Srbije

Ivanović: Mladi igrači ne osjećaju odgovornost

Reprezentacija Srbije sinoć je u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Danske (2:0) i tako svoje šanse za plasman svela na minimum. 

Nakon poraza razočaran je bio Branislav Ivanović, koji je kazao da su on i njegovi saigrači znali vrline Danske, ali da nisu uspjeli da ih spriječe. 

"Statistički smo mnogo mlada ekipa, imamo šest igrača koji mogu da igraju za mladu reprezentaciju. Možda i oni sami još ne osjećaju tu veliku odgovornost koja je realna kada se igra za A tim. Mora mnogo da se radi i vremena da prođe da bismo utakmice rutinski završavali", izjavio je Ivanović i potom dodao:

"Danci su golove mogli da postignu samo iz prekida i kontranapada, to smo znali, i u prvom poluvremenu su imali četiri izgledne situacije za gol."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Defanzivac Chelseaja je dodao da su igrači maksimalno uz selektora Radovana Ćurčića i tvrdi da u timu ne vlada loša atmosfera. 

"Svi smo na istom putu i poslu. Selektor je uradio ono što je trebalo, da zaštiti igrače. Mi štitimo selektora koliko je u našoj moći. Unutar ekipe nema toliko turbulencija, koliko ljudi žele da stvore", zaključio je Ivanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.