Petevovo mišljenje se ispostavilo potpuno tačnim!

Selekektor BiH došao na svoje

Petevovo mišljenje se ispostavilo potpuno tačnim!

Admin Čaušević

Selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev još uvijek čeka na prvi trijumf na klupi Zmajeva, a narednu šansu imat će u septembru kada se nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Petev je posljednji ispit imao uoči Evropskog prvenstva kada je A reprezentacija BiH u dosta izmješanom sastavu gostovala Danskoj i izgubila sa 2:0.

Uoči utakmice u Brondbyju bugarski trener je pohvalno govorio o Danskoj kazavši da se radi o jednoj od najboljih pet selekcija u Evropi.

"Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90. minute", rekao je Petev prije mjesec.

Evropsko prvenstvo je pokazalo da je Petevov razmišljanje od prije mjesec bilo potpuno ispravno jer su Danci izborili plasman u polufinale kontinentalnog turnira i to nakon 29 godina.

Oglasi

Iako je za Crveni dinamit turnir počeo užasno zbog dramatičnog događaja sa Christianom Eriksenom koji se srušio na teren. Mentalni i psihološki pad su Finci iskoristili i trijumfovali.

I drugo kolo nije prošlo najbolje jer je upisan poraz od Belgije. Ipak, u trećem kolu Danci su demonstrirali snagu te su prošli dalje poslije dominatne pobjede nad Rusijom sa 4:1.

Grupu su završili kao drugi, imali su sreće da ih u četvrtfinalu dočeka Vels koji je demoliran sa ubjedljivih 4:0, uz sjajno izdanje Dolberga koji je uz Damsgraada i Kjaera najbolji igrač skandinavske selekcije na turniru.

Damsgraad nije ni bio u prvom planu selektora Hjulamnda, šansu je dobio nakon Eriksenove nesreće. Sa 20 godina i 11 mjeseci Damsinho kako ga zovu u Danskoj je postao najmlađi strijelac na Evropskim prvenstvima u historiji svoje zemlje te prvi fudbaler rođen u 21. stoljeću da je postigao gol na Euru. Bilo je to protiv Rusije.

U četvrtfinalnom duelu pobijeđena je Češka poslije zaista fantastičnog prvog poluvremena kada su Danci vodili s 2:0 preko Delaneya i Dolberga. Dramu je vratio Schick na stratu drugog dijela, ali je Danska bila ta koja se radovala u Bakuu.

"Eriksenov incident je učinio nešto ekipi. Sigurni smo zajedno. Znamo da možemo vjerovati ljudima oko nosa. Znamo da ako je neko od nas u nevolji, da je za njego tu neko drugi. To nam daje sigurnost i naravno da nam je drago što se Christian osjeća dobro", rekao je Kjaer poslije pobjede nad Češkom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Danska će u polufinalu igrati protiv Engleske na Wembleyu. Susret se igra u srijedu 7. jula. Drugi polufinalni par čine Italija i Španija, oni će igrati dan ranije, također na kultnom londonskom stadionu. Finale je zakazano za 11. juli. Domaćin će ponovo biti Wembley. 

"Ovo je čudo, ovo je ludo. Prije utakmice imali smo cilj, izboriti utakmicu na Wembleyju, ali bih lagao kad bih rekao da smo zadovoljni s tim", poručio je istinski vođa Crveneog dinamita koji se nada ponavljanju 1992. godine kada se Danska senzacionalno popela na vrh fudbalskog Mont Blanca i to "zahvaljujući" ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Da bogda umro i ti i citav savez al jos malo pa cete poginuti u kompletu ;)
7 12
dinass
Nikad goreg selektora i goru ekipu nismo imali.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti