Iz Italije stižu nove vijesti o Džeki, u Interu se nadaju da će ga Petev poštediti

Gazzetta dello Sport objavila posljednje informacije

Iz Italije stižu nove vijesti o Džeki, u Interu se nadaju da će ga Petev poštediti

A. Čaušević

Još uvijek je teško dati precizne informacije da li će Edin Džeko konkurisati za mečeve reprezentacije protiv Finske i Ukrajine. 

Džeko je u derbiju protiv Milana doživio blagu povredu lože natkoljenice, a danas je počeo s fizikalnim terapijama kako bi se oporavio što je prije moguće.

Bh. napadač se priključio ostalim reprezentativnim kolegama, a u Interu pomno prate njegovo stanje te su u stalnom kontaktu sa ljekarskim timom reprezentacije BiH.

Gazzetta dello Sport u utorak navečer piše da su u Interu zabrinuti zbog Džekinog stanja te da se nadaju da će ga selektor Ivaylo Petev poštediti u jednom od dva meča.

"Nada je da sve završi najbolje te da ga selektor Petev, kako bi se izbjegao rizik, prije poštedi u jednom makar u prvom meču u subotu protiv Finske te da utakmica protiv Ukrajine 16. novembra postane svojevrsni uvod za ključne utakmice s Interom protiv Napolija 21. novembra i 24. novembra protiv Shakhtara", navodi milanski list.

Gazzetta piše da će u srijedu i četvrtak Džeko imati nove testove, ali kao problem za Inter predstavlja činjenicu da je Dijamant nezamjenljiv za reprezentaciju BiH koja igra dva ključna meča u kvalifikacijama kako bi završila na drugom mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznavajući Džeku sigurno će učiniti sve što je u njegovoj moći da dočeka spreman oba duela koja će se igrati na stadionu Bilino polje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
To bi bilo najpametnije i za njegovo tijelo i za nas a i za inter
7 0
Pajkan
A utakmica biti ili nebiti za nas.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti