Haos i nezapamćen skandal u Alkmaaru: Uhapšena dvojica fudbalera Legije

Josue i Pankov iza rešetaka

Haos i nezapamćen skandal u Alkmaaru: Uhapšena dvojica fudbalera Legije

Midhat Šljivak

Potpuni haos nastao je večeras u nizozemskom gradu Alkmaaru nakon meča Konferencijske lige između AZ-a i Legije iz Varšave. Policija je iz nekog razloga blokirala autobus s igračima poljskog kluba i uhapsila je dvojicu fudbalera Josuea i Radovana Pankova.

Nezapamćen haos već satima vlada u Alkmaaru nakon meča Konferencijske lige između AZ-a i poljskog velikana Legije iz Varšave. Na kraju su uhapšena dvojica fudbalera.

Sve je počelo od čudne odluke nizozemske policije da zatvori stadion bez ikakvog objašnjenja. Tu su još bili igrači Legije koji su pakovali stvari u autobus i zatim je krenuo potpuni haos.

Nervoza od čekanja i nedolazak informacija šta se dešava dovela je do eskalacije. Kordon policije se našao oko autobusa poljskog kluba, upotrijebljena je čak i sila, a zatim su uhapšeni fudbaleri tima iz Varšave Josue i Radovan Pankov.

Oglasi

Oni su odvedeni u policijsku stanicu na ispitivanje, a u pokušaju da spriječi njihovo hapšenje predsjednik Legije Dariusz Mioduski je dobio udarac u glavi.

Također, nekoliko članova osoblja kluba dobilo je udarca policijskim palicama, a nakon više od dva sata čekanja autobus s igračima je napustio stadion.

Još uvijek nije poznato šta se dešava s Josueom i Pankovim. S obzirom na to da oni nisu poljski državljani čeka se kontakt s portugalskim i srpskim konzulatima, što bi se moglo riješiti tek ujutro.

Poljski novinari svjedočili su ovim scenama. Jasno ističu veliko neprijateljstvo nizozemske policije, pa trenutno ne mogu saznati šta se dešava s igračima Legije.

Nije nikakvo čudo što su policajci neraspoloženi. Poljski huligani koji su došli na utakmicu izazvali su brojne probleme i nizozemski mediji tvrde da su na stadionu brutalno nokautirali jednog od policajaca.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ove scene zaista su nevjerovatne i ne viđa se često da igrači jednog tima doslovno satima budu zatočeni na stadionu.

Az je u utakmici 2. kola savladao Legiju s 1:0 i došao je do prvih bodova u grupnoj fazi takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi