Petev od starog znanca napravio novog heroja, u novembru ne želi isto što mu se desilo u oktobru

Odličan prozor iza reprezentacije BiH

Petev od starog znanca napravio novog heroja, u novembru ne želi isto što mu se desilo u oktobru

A. Čaušević

Četiri boda iz dvije gostujuće utakmice protiv Kazhstana i Ukrajine učinak je na koji bi mnogi pristali uoči oktobarskog prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Odlično odrađena dva zahtjevna gostovanja i četiri boda modža nisu donijela bolji položaj na tabeli, ali su otvorila vrata baraža pred dvije odlučujuće utakmice u novembru.

Zmajevi su trenutno četvrti u svojoj kvalifikacionoj grupi sa sedam bodova te će s pobjedama ili četiri boda protiv Finske i Ukrajine osigurati jednu od prve dvije pozicije te tako izboriti plasman u baraž.

Selektor Ivaylo Petev svakako zaslužuje pohvale obzirom na razne probleme s kojim se suočavao proteklih sedmica. Otkazi nekolicine važnih igrača zbog povreda, problemi s vizama i duga putovanja su samo neke od prepreka koje su Zmajevi uspješno apsolvirali.

Oktobarski ciklus je donio novog heroja i to u liku starog znanca. Petev je maksimalno iskoristio Miroslava Stevanovića koji je bio najbolji igrač bh. reprezentacije u dva posljednja meča.

Smail Prevljak i Anel Ahmedhodžić su bili ti koji su pogađali mrežu, ali je Stevanović zaista impresionirao neumornim radom po desnom boku. Sve tri postignuta gola su došla nakon njegovih asistencija.

Oglasi

No description available.

Stevanović već godinama igra dobro u Švicarskoj gdje jedan od najboljih igrača lige, i ranije je igrao u reprezentaciji BiH, debitovao je kod Safeta Sušića još prije desetak godina. Izuzetno je motoričan i itekako dobro koristi svoju odličnu desnu nogu.

Karijeru je oživio u Željezničaru nakon jednog perioda lutanja, prije četiri godine je otišao u Švicarsku gdje je izgradio reputaciju sjajnog krilnog fudbalera. Petev ga je vratio u reprezentaciju i napravio pravi potez.

Inače, Petev u novembru želi izbjeći oktobarski scenarij kada je niz glavnih igrača bilo povrijeđeno. Govorio je o tome i na pressici poslije meča s Ukrajinom.

"Čestitam mojim momcima što su pokazali na ovom okupljanju, nadam se da će u sljedećem okupljanju svi igrači biti spremni jer su nam falila četiri važna igrača", dodao je on.

Petev nije mogao računati na Miralema Pjanića, Sinišu Saničanina, Radeta Krunića i Gojka Cimirota. Riječ je o sigurnim starterima koji bi našu ekipu definitivno učinili značajno snažnijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pjanić i Krunić se već vraćaju trenizima te će biti spremni za novembarske mečeve. Za očekivati je i da Saničanin nakon koronavirusa uhvati takmičarsku formu, dok nije poznato koliko će Cimirot pauzirati koji se povrijedio pred susret sa Ukrajinom.

Podsjećanja radi, oba meča ćemo igrati na Bilinom polju. Prvo ćemo 13. novembra od 15 sati dočekati Finsku, a tri dana kasnije od 20:45 čeka nas utakmica protiv Ukrajine.

Promo

Top Komentari

haris1000
Miroslav Stevanovic ima samo 19 nastupa za reprezentaciju, nevjerojatno stvarno kako ga nisu zvali raniji selektori, uvijek ima mjesta za takvog igrača.
10 0
delapenja
Odlicni rezultati u ovom ciklusu,ako izuzmemo kiks u Zenici,uz nikad goru atmosferu oko reprezentacije,i nikad manja ocekivanja i zainteresovanost navijaca.Primarno ne treba biti odlazak na prvenstvo,puno je vaznije stabilizovati reprezentaciju,ako uz to uspijemo uraditi nesto vise,extra.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi