"Nismo imali snage? Kakva bi razlika bila i da smo imali snage?"

U Lavovu Ukrajina i BiH podijelili bodove

"Nismo imali snage? Kakva bi razlika bila i da smo imali snage?"

A. Čaušević

U vrlo dobrom meču za neutralne gledatelje Ukrajina i BiH su remizirali u Lavovu odigravši 1:1. 

Susret pred oko 25.000 gledatelja je bio zaista uzbudljiv s prilikama na obje strane. Ukrajinci su poveli u ranoj fazi meča, a nakon toga su prevlast terenom preuzeli bh. fudbaleri i na kraju zasluženo stigli do boda.

Kako je susret odmicao domaći fudbaleri su padali, a gostujući su se dizali i bili su bolji rival. Poslije meča ukrajinski novinari su pitali Vitkora Ciganova kada su bh. fudbaleri preokrenuli meč.

"To su vjerovatno svi vidjeli. U prvom poluvremenu na sredini smo previše 'izgorili', a Bosanci su počeli da napadaju i stvaraju šanse. Iskreno i ne znam šta se dešavalo, treba pogledati sa strane kako je to izgledalo", kazao je Cigankov.

Fudbaler kijevskog Dynama je nakon toga upitan da li si on i saigrači nisu imali dovoljno snage nakon pobjede u Finskoj jer se formacija praktično nije mijenjala.

"Kakvu razliku pravi to ako imaš snage ili ne. Nikog nije briga za to. Sve zanima rezultat. Ako neko uđe na teren, mora dati sve od sebe da ostvari rezultat."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina i dalje drži drugo mjesto, ali bi ih preskočila Bosna i Hercegovina u slučaju dvije domaće pobjede protiv Ukrajinaca i Finske.

"Nema šansi da ćemo odustati. Imamo još jedan meč. Igrat ćemo na pobjedu. Ne postoji drugi način. I nadati se kiksu rivala u drugim mečevima", završio je Cigankov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi