Ivaylo Petev pohvalio mladog reprezentativca BiH
Mladi fudbaleri je protiv Republike Irske i Švedske pokazao sav svoj raskošni talenat, te se uskoro očekuje da dobije poziv i u A-tim naše selekcije

Prati igre U-21 reprezentacije BiH

Ivaylo Petev pohvalio mladog reprezentativca BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Osim A nogometne reprezentacije BiH koja je sinoć na Bilinom polju remizirala 2:2 protiv Kazahstana, jučer je svoj kvalifikacioni meč igrala i mlada reprezentacija BiH, koja je u Trening centru u Zenici remizirala 1:1 protiv favorizovane Švedske.

U posljednjih nekoliko ciklusa dosta igrača iz mlade reprezentacije je promovirano i u A reprezentativce BiH, a naravno da mlada reprezentacija treba da bude izlog i prilika za te nogometaše da skrenu pažnju na sebe.

Nakon press konferencije sinoć na Bilinom polju, gdje je selektor Ivaylo Petev bio razočaran zbog remija i propuštenih prilika za pobjedu i osvajanje tri boda, novinar portala SportSport.ba pitao je selektora prati li igre mlade reprezentacije, na šta je potvrdno odgovorio.

"Naravno da pratim, zar sumnjate u to, pratim rad selektora Starčevića i njihove igre", istakao je Petev.

Na konstataciju da ima nekoliko zanimljivih igrača na koje treba obratiti pažnju, s posebnim akcentom na desnog bočnog U-21 selekcije, selektor je odgovorio

"Pratim sve, a mislite na Dedića, znam ja Dedića i pratim ja njegove igre i razvoj nemojte brinuti, očekujem da nastavi s dobrim igrama i u narednom periodu", kazao je Petev.

Amar Dedić 19-godišnji nogometaš austrijskog Salzburga, koji ove sezone igra sjajno na posudbi u Wolfsbergeru, na utakmicama protiv Republike Irske i Švedske pokazao je da je trenutno najbolji i najvredniji igrač u ekipi Slobodana Starčevića.

Desni bek mlade reprezentacije odigrao je dva sjajna meča i skrenuo pažnju na sebe, a nema sumnje ako nastavi sa ovakvim partijama u klubu i mladoj reprezentaciji, da bi ovaj mladi nogometaš vrlo brzo mogao doći i u A-tim naše selekcije, koja inače već nekoliko godina ima problema kada je u pitanju pozicija desnog bočnog.

Top Komentari

Samkodk
Dzeko i Sehic citao sammalo danske medije kazu da su bili katastrofalni dzeka je jutrost BT avisen opisao kao najodgovornijeg za drugi gol jer dzeko napravio prekrsaj isto tako pise u analizi da je gubio duele da je imao nekoliko velikih sansi i da nista nije iskoristio. Visoku su ocjenili igru pjanica koji je bio kako kazu motor ekipe djelio lipte u analizi stoji kao maestro isto tako visoku ocjenu je dobio kolasinac kao i demirovic ostali ispod prosjeka.
11 1
King_Kenny
...menadzer je izgleda dao kaparu za njega,mali se mora prodati...ocekujem ga u prvoj postavi A selekcije u narednim utakmicama.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi