Petev: Ne mogu biti nezadovoljan našim momcima

Nakon remija sa Kazahstanom

Petev: Ne mogu biti nezadovoljan našim momcima

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela doći do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon remija u Francuskoj, Zmajevi su na Bilinom polju dočekali Kazahstan. Od prve minute su krenuli ofanzivno, redale su se prilike pred golom gostiju, no lopta nije htjela u gol.

I kako to biva u fudbalu, kazna za promašaje je stigla. Kazahstan je iz ničega nakon prekida poveo 1:0, no uspjeli su naši momci preokrenuti i kada se očekivao kraj susreta, Džeko pravi prekršaj na nekih 18 metara od našeg gola. Loš postavljen zid, slaba reakcija Šehića i 2:2.

Zaslužili smo više, no fudbal je takav, a nakon meča selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev nije bio raspoložen nakon meča.

Ipak, rekao je da ne može biti nezadovoljan igrom s tim što mu se nije svidio način na koji smo primili gol nakon kornera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne mogu da budem nezadovoljan sa našim momcima. Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme, šteta što nismo zabili. Kontrolirali smo utakmicu, ali nije mi se svidjelo kako primimo gol iz kornera. Ipak, to je fudbal, moramo izvući pouku. Ne možemo ništa vratiti, utakmica je završena 2:2, idemo dalje", rekao je Petev i dodao:

"Kolašinac je zamijenjen radi povrede. Ako nastavimo igrati na isti način i smanjimo naše greške naravno da možemo do pobjede. Nije lopta htejala u gol."

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Safet Sušić !!!!!!
9 16
Neddim1
Protiv sam saveza, ali veceras se Petevu ne moze nista zamjeriti. Dzeku nije htjelo danas, zabije protiv Francuza nemoguce, ali danas 3-4 zicera ne zabije i plus napravi faul u zadnjoj minuti. Poslusao je Dzeku i promijenio formaciju u 4-3-3 uveo Menala, pogodio sa izmjenama, ali na kraju nesretno primimo gol. Idemo dalje, Ukrajince i Fince komotno mozemo dobiti.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi