Jedan igrač posebno oduševio Peteva: Imate reprezentativca sada za narednih 15 godina

Press konferencija selektora BiH

Jedan igrač posebno oduševio Peteva: Imate reprezentativca sada za narednih 15 godina

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju pobijedila selekciju Crne Gore sa 1:0 u pretposljednjem kolu Lige nacija.

Zmajevi su večerašnjojm pobjedom protiv Crne Gore osigurali prvu poziciju u grupi koja nam donosi plasman u Ligu A, ali i baraž za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine.

Nakon utakmice u Zenici održana je i press konferencija našeg tima, a prisutnim novinarima obratio se selektor Ivaylo Petev koji je imao šta da kaže za večerašnji meč.

"Vratit ću se malo nazad, prije malo manje od dvije godine i hoću da se zahvalim predsjedniku koji me izabrao i da pokažem svoj kvalitet i zahvalan sam čovjek i znam da se sve u životu mora raditi 100%. Kapa do poda momcima, sretan sam jer smo kolo prije kraja osigurali prvo mjesto. Opet ću se vratiti nazad kada sam vam rekao da imamo dobru ekipu i da se stvari neke trebaju posložiti. Oni su to pokazivali iz meča u meč, najbitnije je da svaki od njih daje sve od sebe i ponosan sam na njih. Čestitam i vama i navijačima koji su bili podrška od početka do kraja utakmice", rekao je Petev na početku.

Kako komentarišete igru Crne Gore u prvom poluvremenu?

"Ne bih to da komentarišem. Mi smo prvi dio odlično odigrali i dominirali i dali taj gol. U drugom dijelu smo dali incijativu Crnogorcima, ali to je bilo na sredini terena i nije bilo neke gužve ispred našeg gola. Jučer sam rekao i to i sada tvrdim da Crna Gora ima dobar tim".

Oglasi

Kako se osjećate nakon ovog rezultata i koji su planovi za dalje?

"Generalno, ne mogu ti odgovoriti za planove. Kako se osjećam? Ponosan sam na momke. Imamo simbiozu u ekipi i kapa dole za ove momke".

Dedić je možda bio igrač meča, vaše mišljenje na njegovu igru?

"Slažem se da je bio jako dobar večeras. Zaslužio je to i sam se izborio za to. Imaš sada reprezentativca za narednih 15 godina. Dobio je priliku danas i iskoristio je to maksimalno".

U drugom dijelu nismo baš briljirali.

Oglasi

"U drugom dijelu smo dali incijativu Crnogorcima, malo smo pali možda i fizički, ali nismo dopustili da stvaraju neke ozbiljne šanse". 

Sastav za meč protiv Rumunije, hoće li biti promjena?

"Sigurno ću da promijenim. Momci koji će dobiti priliku će imati zadatak i cilj da pobijedimo. To je moj cilj bez obzira ko igra".

Da li je značajno imati takvog golmana kao Šehića koji je dobar s loptom u nogama?

"Nije to slučajno da je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana u Evropu. Odličan je s loptom u nogama i nama je to velika korist i to iskorištavamo što više možemo".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da li je Pjanić ozbiljnije povrijeđen?

"Nije ozbiljno ništa. Dobio je utorak jedan udarac i nije trenirao jedan dan. To je fizički više bilo, ništa ozbiljno. Vidjet ćemo s medicinskim timom da li će putovati u Rumuniju, ako ima neki problem nećemo ga mučiti".

Top Komentari

SarajFK
Samo ocerati pijanduru sehica! Nek ne brani niko ako treba ali goni tog smrada sto dalje od reprezentacije.
3 26
Adnanos
Samo sada jos treba dovest Adisa Jasica iz Wolfsbergera. Momak igra svaku utakmicu a tek nu je 18 godina.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi