Petev: Šta mi smeta? Igraš vani, zabiješ dva gola i ne uzmeš tri boda

Selektor našeg tima na press konferenciji

Petev: Šta mi smeta? Igraš vani, zabiješ dva gola i ne uzmeš tri boda

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u gostima osvojila bod protiv Finske (2:2) u prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se medijima obratio naš novi selektor Ivaylo Petev.

"Mislim da mogu biti zadovoljan našim igračima, pokazali smo da želimo, pokazali smo borbu i stvorili dosta šansi za gol. Nisam zadovoljan na koji način smo primili dva gola. Ali smo pokazali nakon toga karakter i došli do 2:2. Željeli smo da uzmemo tri boda, došli do 2:2 i moramo se spremiti za naredni meč da analiziramo naše greške koje smo imali danas i da budemo spremniji u narednim utakmicama", rekao je Petev i komentarisao odluku ko će početi meč u odbrani.

"Nije to toliko lako s obzirom na dva dana koja smo imali. Više smo pričali nego trenirali. Nismo mijenjali sistem jer je to rizik, dogovorili smo se na koji način ćemo igrati. Nismo ništa mijenjali i kažem opet mogu ih samo pohvaliti za pristup i šta su pružili na terenu i karakter koji su pokazali za 2:2 . Jedini šta mi smeta, ipak igraš vani, zabiješ dva gola i ne uzmeš tri boda. No, to je fudbal, analizirat ćemo i idemo naprijed".

Da li je Finska iznenadila Peteva svojom igrom?

"Iznenađenja nije bilo. Nije prvi put da Finci igraju na način kao i danas. Znali smo da će na taj način igrati. No, opet kažem mogu samo da čestitam igračima jer prošla utakmica ovdje nije bila tako sjajna"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pukki je dao dva gola, da li je ponovo bio nezaustavljiv?

"To je činjenica. Prvi gol ok, ne može mi to smetati, ali kod drugog smo puno bolje trebali reagovati".

Top Komentari

Brazuka
Odlazi
10 47
WOLF20
Selektor dobar, fino igramo ali kad imas debile u odbrani.
36 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi