Petev odgovorio Crnogorcima: Neka im bude sretno u petak
Foto: D. Kurbegović

Press našeg selektora

Petev odgovorio Crnogorcima: Neka im bude sretno u petak

E. Ganibegović

Danas je u Zenici počelo okupljanje Zmajeva, a medijima se na press konferenciji obratio selektor Ivaylo Petev.

Petev je govorio prvo o problemima s kojim se susreće kada su otkazi igrača u pitanju:

"Zvao sam Šarića umjesto Krunića, stara povreda u koljenu. On neće biti na raspolaganju. Također, Gazibegović ima neki problem. Svaki trenutak čekamo nalaz Anela Ahmedhodžića, on je 50-50. S ovom ekipom ćemo se pripremiti i pokušati napraviti dobar posao."

"Naravno da sam ga pratio. Napravio je transfer iz Ascolija u Palermo. Bio je tu i prije godinu i tri mjeseca, ali je nažalost bio povrijeđen kada smo imali prijateljske protiv Crne Gore i Danske. Kad je otpao Krunić pozvao sam ga. Što se tiče debija, ako bude prilike i ako ja to budem odlučio, naravno da će dobiti. Sve i jedan su tu da pomognu timu", rekao je o Dariju Šariću Ivaylo Petev.

"Pokušat ćemo sve da odradimo i da budemo prvi u grupi. Znam da neće biti lako, ali ja vjerujem momcima i mislim da imamo priliku da odradimo dobar posao. Ostavljamo ovo što je bilo u junu i da produžimo dalje."

Zatim je naš selektor odgovorio na izjave selektora Crne Gore: "Neka im bude sretno u petak. Svako ima svoje mišljenje, svaka ekipa želi da pobijedi."

"Svaka ekipa želi da pobijedi. Što se tiče tereta, mi svaku utakmicu imamo teret i već smo navikli na to. Moramo preko toga ići. Za svaku utakmicu je najbitnije psihološki da se pripremiš."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u petak u Zenici i pobjedom ćemo kolo prije kraja osiguratu prvo mjesto koje će donijeti plasman u A diviziju i baraž za EP. 

Top Komentari

SarajFK
gico-petev-djeko-sehic.. Njih cetvorica ce unistiti reprezentaciju!
4 0
Salt_boy075
Napravili ste haos u reprezentaciji,uzeli ste nam sve ono sveto,umjesali ste politku,strah me da se ne desi kakvo sranjjje pogotovo onih bhfa ,Crnogorci su se nabrijali,znaju da je kod nas rasulo jbg!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi