Sjajna vijest za navijače pred mečeve reprezentacije protiv Finske i Ukrajine

Tražit će se karta više

Sjajna vijest za navijače pred mečeve reprezentacije protiv Finske i Ukrajine

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Susreti kvalifikacija između naše reprezentacije i Finske, te Ukrajine koji se igraju u mjesecu novembru u Zenici biće prema svemu sudeći odigrani pred prepunim tribinama stadiona Bilino Polje.

Bio je to i zahtjev NS BiH pred ova dva važna kvalifikacijska meča.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona nakon procjene trenutnog stanja u vezi s pandemijom COVID-19,  prihvatio je molbu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da se naredne dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacija Finske i Ukrajine igraju pred punim tribinama stadiona Bilino polje u Zenici. Ipak, zvanična potvrda da će se ove dvije utakmice igrati pred punim stadionom čeka se još danas ili sutra od Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenice, ali sve ide ka tom smjeru što je za SportSport.ba potvrdio i ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić.

"Krizni štab ZDK zahtijeva jedino maksimalnu primjenu protokola VPT” (op. a., vakcinisan – prebolio – testiran) za sve osobe koje će biti prisutne na stadionu ili u zoni sportskog objekta u periodu odigravanja utakmica.T seakođer, navijači će morati koristiti zaštitna sredstva koja pomažu kod sprečavanja širenja pandemije COVID-19, te  poštovati zahtjeve ovlaštenih službenih osoba“, kazao je Jupić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Susret protiv Finske igra se 13. novembra,a  protiv Ukrajine 16. novembra.

Top Komentari

Mackintosh
Pobijedit ce corona
0 2
Sanin_Mostar
Lopovi !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti