Selektor Petev o porazu u Rumuniji: "Prejeftino, ne možemo ovako"

Nakon teškog poraza u Bukureštu

Selektor Petev o porazu u Rumuniji: "Prejeftino, ne možemo ovako"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Bukureštu od Rumunije s 4:1.

Bh. tim je doživio izuzetno težak poraz u susretu gdje nije bilo rezultatskog značaja. Selektor Ivaylo Petev je promiješao karte za ovaj meč.

Nakon njega je razočaran rezultatom, ali ne ni pristupom igrača kojima je poprilično zadovoljan.

"Izborili smo plasman prije i dali smo šansu novim igračima da vidimo šta mogu. Prejeftino smo primili tri gola i to sebi ne možemo dozvoliti. Preveliki rezultat jer naš golman do 83. minute nije prihvatio loptu u ruke", rekao je Petev i dodaje:

"Malo sam razočaran u rezultat, ali ne mogu reći da nisu htjeli trčati i boriti se. Trebalo je više kvaliteta u predaji lopte. Individualnim greškama je došlo do rezultata od 4:1".

"Rumunija nije imala ništa u prvom dijelu. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom, ali smo im prejeftino dali golove".

Besim Šerbečić i Dario Šarić su debitovali za reprezentaciju u ovom susretu.

"Nije lako debitovati za reprezentaciju. Zadovoljan sam njihovim izdanjem".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U napadu su po prvi put krenuli Smail Prevljak i Ermedin Demirović.

"Šta se tiče trke i borbe zadovoljan sam njihovim pristupom, ali imali su par situacija koje smo morali riješiti u prvom poluvremenu. Idemo dalje".

Top Komentari

Mowzilla
Ti haveru, isto kao ni Prosinecki, ne znas ni sam kako si osvojio grupu i plasirao se u A grupu. Pobjede jedna kilavija od druge, ponosis se tim, produzio si sebi opstanak na klupi i boli te qurac. Tebe ako se ne rijese bar na pola kvalifikacija za slijedece svijetsko, onda ti ne moze niko nista sve dok si tako smotan kao sto jesi...
16 4
krems_krems12
Uvede Sanicanina u igru i on mu kiksa za sva 4 gola, uzasan igrac. Pojedini igraci su pokazali da nisu ni za poziva, a o igranju da i ne govorimo. Samo prelagana grupa je izvukla Peteva u ovoj Ligi nacija.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi