10

Komentari (10)

Čovjek se ne obazire puno- ko je šta rekao i zato postiže rezultate. Jako je kulturan i mislim da su ga igrači zavoljeli, a i jedan dio publike....
saju701
Ako ne izbori baraz svi ovi sto ga hvale ima da mu sve po spisku.Znam ja nas al eto poslije velikog boda u Ukrajini covjek postao expert.
Dzambo
Nije do boda u Ukrajini, već se primijeti bolja igra kako je preuzeo repku.
VenamaHrabrih
Iako mislim teško možemo dobiti i Finsku i Ukrajinu, evidentan je (konačno!!) sistem i napredak u igri. Od samog nastanka reorezentacije gledali smo šta će uraditi Bolić, Baljić, Salihamidžić, Barbarez, Pjanić, Džeko... Uopšte smo zavisili od kvaliteta pojedinaca i trenutne naloženosti. Svaka, iole, posložena reprezentacija redovno nas je trpala, ili iznenađujuće uzimala bodove. Ovo je, po meni, prvi put da sistemski napadamo i sistemski se branimo, odnosno izgledamo kao tim. Svako zna šta radi, šta mu je zadatak i gdje mu je mjesto. Opet velim, dajbože da pobijedimo 2x i da odemo u baraž ikako, ali ako budu djelovali kompaktno i borbeno kao u Lavovu i Nursultanu, na kraju krajeva kao i u Francuskoj, nema im ko šta zamjeriti.
Sanagoal
Jeste slazem se! Dobra formacija. Samo me Sehic brine, nije mi siguran u zadnjim utakmicama.
VenamaHrabrih
Šehić je odličan golman, ali si u pravu. Ne mođe se reći da je zadnje dvije utakmice nesiguran, ali je pojedinim momentima tih utakmica, svakako bio. No, ne zaboravimo da nas je spasio kod 1:0. Ali, izgleda da je Šehić svjestan da nema adekvatnu zamjenu, pa njegova nesigurnost proizilazi od prevelike samouvjerenosti u vlastitu zacementiranost. Zato mu je, na početku zadnja dva ciklusa utakmica, trebalo "prikučiti" Kovačevića, čisto da bude svjestan da možda postoji bolji golman koji ga u svakom momentu može zamijeniti. Ovako u Piriću i Vasilju nema konkurencije i ppdsvjesno ga zaboli kako će braniti, otud i nesigurnost. Sličan slučaj je trenutno i kod Džeke. Zna da je nezamjenjiv, pa su i partije malo slabije.
VenamaHrabrih
@contra. Tanak jest ko jufka, da je bolji, branio bi u boljem klubu. Generalno ne volim golmane koji panterskim intervencijama spašavaju gol i brane nemoguće. Više volim one koji komanduju odbranom pa do prilike niti ne dođe. To su golmani koji ulijevaju sigurnost. Zato i jesi u pravu; mora reagovati tako da šanse uopšte ne bude.
Tz_Niko75
Slazem se. Sem desnog bocnog nasa najbolnija tacka. Ovaj go Ukrajine morao je skinut, na vrijeme izac i presjec loptu. Ali Begovic je sebi zatvorio vrata, tako da nemamo boljeg. Ovaj Vasilj obecava. Gledam ga ovdje u Pauliju, dobar.
VenamaHrabrih
@Niko. Rađe bih Kovačevića, a Vasilja ko treću opciju.
Bavarac1312
Šeha je momak sa najviše odbrana u historiji grupne faze Lige Prvaka sa ukupno 27. Tada na oči javnosti pokazuje znanje i iz Qarabaga pravi očajan transfer u Erzurum. Sam je sebi skočio u stomak, ali vjerovatno stabilan ugovor tada, 2018, i put Turske - smiraj za naše igrače i hvatanje prvog stabilnog ugovora, apsolutno ne gledajući na budućnost. Šeha je itekako dobar golman, međutim relativno nizak, gdje je svaku visoku loptu vratio u polje. Igra nogom kriminalna, po meni jedan od najvažnijih segmenata modernog fudbala. Ali na liniji momak je pantera.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.