Selektor Petev dobio ogromnu podršku: "Povjerenje u igrače i zajedništvo do kraja"

Nakon dobrih nastupa

Selektor Petev dobio ogromnu podršku: "Povjerenje u igrače i zajedništvo do kraja"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvije jako dobre utakmice u oktobarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su igrom oduševili javnost. Upisana je pobjeda nad Kazahstanom (2:0), a sa Ukrajinom je odigran neriješen meč (1:1).

Bugarski stručnjak Ivalyo Petev je nakon dobrih nastupa nacionalnog tima dobio veliku podršku navijača i on im se odlučio zahvaliti putem NSBiH.

"U protekla dva kvalifikacijska susreta za plasman na Svjetsko prvenstvo „Zmajevi“ su odigrali odlično a selektor Ivaylo Petev dobio je mnogo poruka podrške i čestitki upućenih na račun igre i postignutih rezultata naše selekcije.

Petev se zahvaljuje svima i ističe da on od početka ima povjerenje u igrače i insistira na zajedništvu jer jedino tako možemo napredovati i ostvariti zacrtani cilj. Najzad, i ostvareni rezultati su plod uzajamnog poštovanja i jedinstva koje vlada u timu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vremena za opuštanje nema puno, nakon što se najzad naspavao, Ivaylo Petev se već okrenuo susretima u novembarskom ciklusu protiv Finske 13. 11. i Ukrajine tri dana kasnije", saopšteno je iz NSBiH.

Bosna i Hercegovina će sa pobjedama u duelima protiv Finske i Ukrajine izboriti plasman u baraž i sigurno da će ovo biti ogromni izazovi za Peteva i ekipu.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Iako mislim teško možemo dobiti i Finsku i Ukrajinu, evidentan je (konačno!!) sistem i napredak u igri. Od samog nastanka reorezentacije gledali smo šta će uraditi Bolić, Baljić, Salihamidžić, Barbarez, Pjanić, Džeko... Uopšte smo zavisili od kvaliteta pojedinaca i trenutne naloženosti. Svaka, iole, posložena reprezentacija redovno nas je trpala, ili iznenađujuće uzimala bodove. Ovo je, po meni, prvi put da sistemski napadamo i sistemski se branimo, odnosno izgledamo kao tim. Svako zna šta radi, šta mu je zadatak i gdje mu je mjesto. Opet velim, dajbože da pobijedimo 2x i da odemo u baraž ikako, ali ako budu djelovali kompaktno i borbeno kao u Lavovu i Nursultanu, na kraju krajeva kao i u Francuskoj, nema im ko šta zamjeriti.
17 0
saju701
Ako ne izbori baraz svi ovi sto ga hvale ima da mu sve po spisku.Znam ja nas al eto poslije velikog boda u Ukrajini covjek postao expert.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi