Ivica Osim dobio nagradu za najznačajniju ličnost u historiji Sturma

Veliko priznanje

Ivica Osim dobio nagradu za najznačajniju ličnost u historiji Sturma

M. Šljivak

Legendarni Ivica Osim dobio je nagradu za najznačajniju ličnost Sturma u historiji kluba.

Austrijski tim je jučer proslavio 110. godišnjicu postojanja, a legendarni bh. stručnjak je proglašen za najznačajniju ličnost u historiji Sturma.

Nije ova nagrada uzalud u rukama popularnog Švabe. Osim je od Sturma učinio klub kojeg su svi poštovali u Evropi, a na klupi je sjedio od 1994. do 2002. godine.

Vodeći tim iz Graza Osim je osvojio pet trofeja. Dva puta je bio prvak sa ovim klubom, a osvojio je Kup, te dva puta Superkup Austrije.

Osim je za osam godina Sturm vodio u 376 utakmica. Ukupno je 203 puta izašao kao pobjednik, upisao je 80 neriješenih utakmica i 93 poraza.

Osimu uručeno i priznanje Vlade Japana

Vlada Japana uručila je 2016. godine Ivici Osimu Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom.

Ova nagrada se inače dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju fudbala u Japanu i promociju zajedničkog razumijevanja između BiH i Japana.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Osim je 2003. godine bio trener JEF Uniteda, s kojim je osvojio Yamazaki Nabisco Kup, a selektor Japana je bio od 2006. do 2007 .godine, no zbog zdravstvenih problema je morao da napusti Samuraje.

Ivica je Japan vodio u 20 utakmica, a na klupi ove selekcije je ostvario 13 pobjeda.

Top Komentari

Fcs
Zato ima sina degenerika.
5 1
Fcs
Poljoprivredni kombinat Ivica Osim!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi