Pantelić: Osim je institucija i duša od čovjeka

Bivši srbijanski fudbaler ne zaboravlja Štrausa sa Grbavice

Pantelić: Osim je institucija i duša od čovjeka

Nekadašnji srbijanski fudbaler Marko Pantelić imenovan je za potpredsjednika Fudbalskog saveza Srbije, čime je započela njegova nova poslovnu ali i životna era.

Bivši napadač Crvene Zvezde, Herthe, Ajaxa i Olympiakosa poručio je da njegove navijačke sklonosti neće uticati na donošenje ključnih odluka po srbijanski fudbal, a u prvom većem izlaganju nakon imenovanja na novu funkciju dotakao se i Ivice Osima.

Malo je poznato da je Marko Pantelić 1999. godine kratko boravio u Sturmu na posudbi iz Celte. U to vrijeme, trener ovog austrijskog tima bio je legendarni Ivica Osim, kojeg ovaj napadač pamti po dobrom i izrazito poštuje.

"Ivica Osim je institucija. Moja epizoda u Sturmu je krajala kratko, ali dovoljno da mogu da se pohvalim da sam za šefa imao jednog od najboljih trenera u historiji jugoslovenskog fudbala", rekao je Pantelić, te dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ivica je duša od čovjeka i želim mu još mnogo sreće, zdravlja i radosti".

Podsjetimo, Ivica Osim je sa Sturmom ostvario historijski rezultat i uveo ovaj klub u grupnu fazu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi