Osim nakon duže vremena govorio za medije: "Novac je najveći neprijatelj..."
FOTO: Krone.at

Legenda bh. i svjetskog fudbala

Osim nakon duže vremena govorio za medije: "Novac je najveći neprijatelj..."

A. Čaušević

Puno toga se pisalo o Ivici Osimu proteklih sedmica, prije svega zbog podmuklog načina na koji mu je praktično ukinuta funkcija počasnog predsjednika NFBiH, iako iz krovne kuće bh. fudbala tvrde suprotno. 

Nakon duže vremena Osima je govorio i za medije. Dao je intervju za ugledni austrijski list, Krone. O reprezetnaciji BiH nije bilo riječi, ali bez obzira na to svaka njegova riječ je zlata vrijedna.

"Osjećam se zdravim i imam veliki ključ s kojim mogu ključati. mMoramo naučiti da živimo s opasnošću. Koronavirus nam je pokazao da postoje stvari koje ljudi ne mogu kontrolisati. Svijet ima previše problema, trebamo spasiti ono što se da spasiti", kazao je Osim.

Intervju sa populanim Švabom je rađen dok je gledao utakmicu Roma - Torino koju je Vučica dobila s 3:1.

"Džeko je igrao za više klubova, ali nema veze. Dobar je dečko, postiže svoje golove...", prokomentirisao Osim.

Iako ima 79 godina bez fudbala i dalje ne može.

"Gledam utakmice, glavna je stvar da su tu lopta i dva tima s različitim tijelima. Veliki novac je fudbalskom svijetu problem, uništava sve i čini te sretnim na kratak period."

"Danas je lako sastaviti tim. Možete kupiti sve igrače. Pogledajte Real Madrid. Tamo predsjednik kupuje igrače koje publika želi."

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Novac je najveći fudbalski neprijatelj, ali je život interesantniji s njim. Neke ekipe uošte ne igraju fudbal. A ako samo trčite ne možete pobijediti. Mislite da znate mnogo o igri, a na kraju kada vidite rezultat onda znate da ne znate ništa."

Osim je dodao da se ne namjerava vraćati iz Graza u Sarajevo dok se definitivno ne okonća pandemija koronavirusa.

Top Komentari

Sarbit2019
Bravo Ivice dobro si rekao veliki novac unistava fudbal zato si ti naucio Amawa da uzme kokuzni klub bez novaca.Bravo za principe.Amaw se poslje ove izjave odrice i kamate na kamatu+kamata na interkularnu kamatu + kamata na godisnju kamatu + glavnica.
2 8
Sajaga
Ja sam slusao oca kroz cijeli zivot,ali me ipak novac iskvario. Tako je i njegov sin odrasla osoba i ne umanjuje Ivicinu velicinu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi