Ivković sretan u TOŠK-u: Tešanj diše za ovaj klub, navijači su naš vjetar u leđa!
Mladi vezista pruža sjajne partije. Sretan je zbog uspješnog otvaranja drugog dijela sezone.

Vezista federalnog prvoligaša za SportSport.ba

Ivković sretan u TOŠK-u: Tešanj diše za ovaj klub, navijači su naš vjetar u leđa!

Samir Mlaćo

Nogometaši TOŠK-a iz Tešnja sjajno su otvorili drugi dio sezone. Izabranici Ajdina Mrgude u dva kola nastavka Prve lige FBiH upisali su isto toliko pobjeda, dok su u dva meča Kupa BiH nadigrali Zvijezdu i zasluženo izborili prolaz dalje.

U utorak će saznati protivnika u polufinalu, a treba istaći da u Tešnju vlada prava nogometna euforija. Navijači su uz svoje ljubimce i na svim gostovanjima, a kao nagrada došle su i sjajne partije.

Jedna od glavnih uzdanica u timu Ajdina Mrgude svakako je mladi vezista Muzafer Ivković. Ivković odrađuje sjajan posao na sredini terena, a veliku borbenost posebno cijene navijači. U prošlom kolu protiv Bosne upisao se i u listu strijelaca, što ga posebno čini sretnim.

"Iza nas su dva kola u ligi i dvije kup utakmice. Drugi dio sezone smo otvorili na najbolji mogući način. Zadržali smo kostur ekipe, došlo je tu i par novih momaka, sjajno smo ih prihvatili, atmosfera je odlična i to se vidi i na rezultatima", kaže Ivković za SportSport.ba.

Sretan je zbog pogotka protiv Bosne, ali i tužan što neće moći pomoći svojim saigračima sutra u Čapljini. Protiv Bosne je dobio svoj treći žuti karton.

"Sretan sam naravno, standaran sam, dajem svoj maksimum svaku utakmicu i ljudi to ovdje cijene. Najbitnije je da smo savladali Bosnu, a svakako da mi je drago zbog pogotka. Žao mi je što neću igrati sutra, ali vjerujem u ove momke i mislim da ćemo izvući pozitivan rezultat".

Polufinale Kupa nije mala stvar.

"Zaista je to jedna lijepa priča, ovaj grad je to zaslužio. Na početku Kup i nismo baš shvatali toliko ozbiljno, bili smo više skoncetrisani na ligu, no kada smo dobili GOŠK u revanšu 4:0 odlučili smo da idemo do kraja i evo sada smo u polufinalu. Iskreno, nadam se da ćemo izvući Slogu, ako ne njih onda priželjkujem Sarajevo".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Navijači TOŠK-a zaista su posebna priča. Ivkoviću i saigačima njihova vjerna podrška je dodatni motiv na svakom meč daju maksimum.

"Uz Velež imamo najbolje navijače u Prvoj ligi. Bodre nas kod kuće, ali i na strani. Uz njih je sve ljepše, daju nam taj vjetar u leđa. Oni su naš 12-ti igrač u svakoj utakmici. Tešanj diše za TOŠK", dodao je Ivković, te priznao da je sretan u Tešnju, ali i pohvalio rad cjelokupnog stručnog štaba na čelu sa mladim, ali veoma ambicioznim šefom struke Ajdinom Mrgudom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi