Hrvat postao višak u redovima velikana - Napravio je novi korak, sada je saigrač reprezentativca BiH
Ivo Grbić otišao u Sheffield United.

Grbić ima novi klub

Hrvat postao višak u redovima velikana - Napravio je novi korak, sada je saigrač reprezentativca BiH · Zvanično

Eldar Ganibegović

Zimski prijelazni rok traje još nekoliko dana. Neki hrvatski igrači su promijenili klubove, a sada je došao red i na Ivu Grbića.

Ove sezone nije dobio ni jednu jedinu minutu na golu Atletico Madrida. Nakon što su Jorgandžije dovele novog golmana, jasno je da je Ivo Grbić postao višak.

Naime, iz rumunskog Rapida je u redove Atletico Madrida za 800 hiljada eura stigao golman Horatiu Moldovan. Potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine.

Jan Oblak je nedodirljiv na golu tima koji vodi Diego Simeone. No, jasno je da za jednog više nije bilo mjesta na Wanda Metropolitano stadionu.

Ivo Grbić u Sheffield Unitedu

Tako je hrvatski golman prešao u Sheffield United. Cilj s ovim klubom svakako je ostanak u Premier ligi Engleske.

Tamo će biti saigrač s našim Anelom Ahmedhodžićem. Jasno je da će mu bh. stoper olakšati prilagodbu u klubu i u samoj ligi. 

Oglasi

"Hrvat Ivo Grbić, prešao je iz Atletico Madrida za neotkrivenu naknadu i mogao bi odmah ući u tim za okršaj FA Cupa s Brightonom ovog vikenda. 

Golman je dva puta igrao za svoju reprezentaciju, a ima i iskustvo u Ligi prvaka. 

Stigao je u Veliku Britaniju ranije ove sedmice i nakon što je završio medicinski pregled, potpisan je ugovor do 2027. godine, nakon što je postignut dogovor s Atleticom", objavio je Sheffield United na svojoj službenoj web stranici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ivo Grbić je dijete Hajduka. Prešao je u Lokomotivu 2018. godine iz koje za tri i po miliona eura 2020. odlazi u Atletico. Igrao je prošle sezone na posudbi u Lilleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi