Iz Drine demantovali glasine: Cvjetinović ima punu podršku
Foto: Facebook/FK Drina Zvornik

Zvorničani neće mijenjati trenera

Iz Drine demantovali glasine: Cvjetinović ima punu podršku

FK Drina je regularni dio sezone Prve lige RS okončala domaćim remijem (1:1) sa Slobodom iz Mrkonjić Grada.

Nakon 22. odigrana kola Drina je prikupila 38 bodova, te je regularni dio sezone završila na trećem mjestu, iza Zvijezde 09 i Rudara iz Prijedora.

Iako će Zvorničani takmičenje nastaviti u Ligi za prvaka, proteklih dana su se pojavile glasine da su čelnici kluba spremili otkaz za trenera Veljka Cvjetinovića.

Ipak, danas su se oglasili iz Drine i poručili da Cvjetinović ima punu podršku, te da ga u klubu vide kao dugoročno riješenje na klupi.

"Upravni odbor FK Drina Zvornik na danas (16.04.2018.) održanoj vanrednoj sjednici UO dao je punu podršku dosadašnjem šefu stručnog štaba Veljku Cvjetinoviću. Posle regularnog dijela prvenstva Drina je zauzela treću poziciju i ispunila zacrtani cilj koji je postavljen pred početak prvenstva. Kako su se posle remija sa Slobodom MG na domaćem terenu počele pojavljivati špekulacije o smjeni Cvjetinovića, UO je na danas održanoj sjednici dao punu podršku šefu stručnog štaba, naglasivši da je on dugoročno rješenje za FK Drina, koja je i do sada ulagala u njegovo školovanje", pručili su iz Drine i dodali:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Još jedna prednost zbog koje Cvjetinović ima podršku je ta što je u prethodnoj sezoni napravio kostur tima od domaćih igrača, igrača koji su ponikli u Drini i okolnim klubovima."

Iz kluba su dodali i da je glavni cilj Drine u nastavku takmičarske sezone 2017/2018 afirmacija mladih igrača, dok će se već sljedeće sezone razmišljati o plasmanu u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi