Zvijezda 09 ubjedljiva, Rudaru samo bod u Foči

22. kolo Prve lige Republike Srpske

Zvijezda 09 ubjedljiva, Rudaru samo bod u Foči

S. Mlaćo

Danas je odigrano svih šest susreta 22. kola Prve lige Republike Srpske. Zvijezda je sada lider na tabeli sa dva boda prednosti u odnosu na Rudar iz Prijedora. Tim iz Etno sela Stanišići slavio je danas sa visokih 6:2 nad Željezničar Sport Team.

Već nakon 22. minute domaći su vodili 3:0 sa dva pogotka Krajišnika i jednim Mahmutovića, da bi u 34. minuti smanjio Krunić. Dvije minute kasnije za 4:1 pogađa Mahmutović.

U 52. minuti bilo je 5:1, a iskusnog Asmira Avdukića matirao je Huseinbašić. U 56. na 5:2 smanjuje Bilal, da bi konačnih 6:2 u 83. minuti postavio Govedarica.

Mreže se nisu tresle u duelima Tekstilca i Kozare, te Napredka i Slavije (0:0).

Sloga iz Doboja je sa minimalnih 1:0 slavila u Janji protiv Podrinja, a junak pobjede bio je Borislav Lukić koji je u 33. minuti zatresao mrežu Save Đurića.

Sutjeska na svom terenu remizirala sa Rudarom iz Prijedora (1:1). Gosti su poveli preko Jakupovića u 41. minuti, a konačnih 1:1 postavio je u 55. minuti Rašević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Isti rezultat viđene je u Zvorniku gdje je Drina dočekala Slobodu MG. Slavlje domaćim navijačima donio je u 12. minuti Avdić, da bi u 39. minuti za konačnih 1:1 pogodio Malinović.

Zvijezda 09 je sada prva sa 51. osvojenim bodom, dok Rudar Prijedor ima 49. Drina ima 38.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi