Tinja nada u taboru Željezničara i Slobode, Zvijezda želi potvrditi prvo mjesto

Zadnje kolo preliminarnog dijela Prve lige RS

Tinja nada u taboru Željezničara i Slobode, Zvijezda želi potvrditi prvo mjesto

Danas su na rasporedu svi susreti posljednjeg (22.) kola preliminarnog dijela sezone Prve lige RS, a očekuje nas zanimljiva borba za što bolje pozicije pred doigravanje za prvaka, odnosno play-off za ostanak u drugom rangu bh. fudbala.

Zanimljivo će biti, naravno, u susretima koje će danas igrati dva najveća kandidata za osvajanje titule i dvije ekipe koje se nalaze na prve dvije pozicije pred dogiravanje sa po 48 osvojenih bodova, prijedorski Rudar i Zvijezda 09.

Zvijezda 09 će na svom terenu dočekati banjalučki Željezničar, koji bi se u slučaju iznenađenja i pobjede morao nadati kiksu Podrinja, ali i osluškivati rezultat iz Zvornika želi li se nadati plasmanu u Ligu za prvaka.

Ipak, teško je vjerovati da će si Zvijezda 09 u Etno selu Stanišići dopustiti kiks i tako ispustiti prvu poziciju pred dogiravanje. Međutim, jedno je sigurno - očekuje nas zanimljiv susret.

Rudar će, sa druge strane, gostovati u Foči gdje će odmjeriti snage sa Sutjeskom, ekipom koja igra u dosta dobroj formi u posljednje vrijeme. Sutjeska je izgubila šansu za plasman u Ligu za prvaka, ali će svakako željeti upisati bodove pred početak "play-outa".

Prijedorčani sigurno neće imati lak zadatak, ali im ni pobjeda neće donijeti prvu poziciju pred dogiravanje, osim u slučaju senzacije i poraza ili remija Zvijezde 09.

Zadnju, 6. poziciju koja vodi u Ligu za prvaka drži Podrinje sa 27 bodova, a ekipa iz Janje u 22. kolu dočekuje dobojsku Slogu koja niže loše rezultate i posljednja je na tabeli. Teško je vjerovati u bilo šta osim pobjede Podrinja, a ukoliko se to ne desi šansu za preuzimanje šestog mjesta će dobiti Željezničar, ali i Sloboda koja gostuje u Zvorniku kod Drine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 22. kolo:

Zvijezda 09 - Željezničar 16:30h
Tekstilac - Kozara 16:30h
Napredak - Slavija 16:30h
Podrinje - Sloga Doboj 16:30h
Sutjeska - Rudar Prijedor 16:30h
Drina - Sloboda Mrkonjić Grad 16:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije