Iz Javora iz Ivanjice direktno u MLS

Srbijanski drugoligaš, ipak, nije zaradio ništa

Iz Javora iz Ivanjice direktno u MLS

Danas je ozvaničen jedan od najzanimljivijih transfera ove zime. Naime, 21-godišnji Derek Cornelius je drugi rang srbijanskog fudbala zamijenio najjačom američkom ligom, MLS-om.

Mladi štoper Derek Cornelius je nakon dvije godine napustio FK Javor iz Ivanjice i danas potpisao ugovor sa Vancouver Whitecapsima.

Ipak, Javor nije zaradio ni centa pošto je Corneliusu ove zime istekao ugovor, pa je on kao slobodan igrač otišao put Vancouvera.

Prije Javora Cornelius je bio član njemačkih niželigaša, a zanimljivo je da je uspio debitovati za reprezentaciju svoje Kanade upravo u vrijeme dok je bio član kluba iz Ivanjice, malog grada na jugozapadu Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi